דג מטוגן בנוסח אסייתי

 
 
עודכן 09:10 24/11/2008
אהרוני, ערוץ 10

דג ים מטוגן בליווי ג'ינג'ר, צ'ילי, בצלי שאלוט, פלפל סצ'ואני קלוי, למון גראס, קארמל נוזלי, יין אורז וקטשופ. חגיגה אסייתית אמיתית

 
 
 
 
 

מצרכים:

פילה דג ים טרי ללא עור ואידרות במקל של קצת יותר מקילו
קמח, מלח ופלפל

לרוטב:
4 כפות שמן
4 ס"מ גפרורי ג'ינג'ר
4 בצלי שאלוט פרוסים לפלחים לאורכם
2 צ'ילי חריפים קצוצים דק
1 כפית פלפל סצ'ואני קלוי וכתוש מעט
1 מקל למון גראס קצוץ דק
3 כפות קראמל נוזלי
4 עגבניות חתוכות לפלחים
2 כפות קטשופ
3 כפות מירין
חצי כוס יין אורז (סאקה)
מלח, פלפל שחור גרוס
המון תלתלי בצל ירוק
חצי כוס עלי כוסברה טריים מאד ורעננים
 

אופן ההכנה:

חורצים בפילה הדג חתכים עמוקים של שתי וערב משני צידי הדג.
מערבבים קמח עם מלח ופלפל ומצפים היטב את כל פני הדג בתערובת.
מקפידים שכל החריצים יהיו מצופים אף הם.
מכניסים לווק עם שמן עמוק וחם ומטגנים כחמש דקות.
מכינים בינתיים גם את הרוטב: שמים במחבת רחבה את השמן ומטגנים בו את השום, ג'ינג'ר, בצל, למון גראס ופלפלים חריפים כדקה.
מוסיפים את העגבניות לטיגון של חצי דקה ויוצקים פנימה את הקראמל והקטשופ, מלח ופלפל. מקרמלים דקה. מוסיפים את המירין והיין ומבשלים יחד עוד דקה.
מניחים את הדג על הצלחת, יוצקים מעל ומסביב את הרוטב.
מערבבים בקערה את תלתלי הבצל הירוק יחד עם עלי הכוסברה ומניחים מעל.


תוספת קטנה למנה:
לוקחים צרור אטריות אורז רחבות, מחממים שמן לטיגון עמוק וכשהוא חם מכניסים פנימה את האטריות בשלבים. הן מיד מתנפחות ומסתלסלות למעין "במבה" יפהפיה.
מניחים את האטריות על צלחת הגשה גדולה, עליה את הדג, עליהם את הרוטב.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות