רביולי כרישה, פטריות שיטאקי

 
 
עודכן 09:50 30/11/2008
אהרוני, ערוץ 10

מנת גורמה חגיגית של רביולי מושקע, במילוי כרישה או פטריות שיטאקי

 
 
 
 
 

מצרכים:

למילוי:
40 גרם חמאה
2 שיני שום קצוצות
2 כרישות קצוצות
3 בצלי שאלוט קצוצים
2 כפיות טימין מעט אגוז מוסקט

12 שרימפס טריים קצוצים גס
חצי כוס פרמזן
שליש כוס וורמוט לבן יבש
מלח, פלפל שחור טחון טרי

לבצק:
500 גרם קמח
5- 6 ביצים
מלח, פלפל

לרוטב:
100 גרם חמאה
10 אספרגוס קלופים
2 כפיות טימין
3 בצלי שאלוט קצוצים
חצי כוס וורמוט לבן יבש
מיכל שמנת מתוקה
מעט זעפרן מדולל במים
מעט מיץ לימון
מלח, פלפל שחור טחון טרי

12 אספרגוס עבים ויפים, מבושלים בישול ירוק
מיקרו עלי בזיליקום
 

אופן ההכנה:

הכנת המילוי:
שמים את החמאה, שום וטימין במחבת ומאדים דקותיים.
מוסיפים את הכרישה הקצוצה, בצלי שאלוט, מלח ופלפל ומאדים כעשר דקות, מוסיפים את הפטריות הקצוצות לחצי דקה ואת הוורמוט עד שהוא מתאדה. מקררים. מוסיפים את הפרמזן.
מערבלים את הקמח, ביצים ומלח. מרדדים את הבצק עם מכונת פסטה ליריעה דקה.
חותכים לעיגולים גדולים. שמים במרכז כף מילוי ומקפלים לטורטליני יפים. מניחים על מגש מקומח ומכסים.

הכנת הרוטב:
חולטים את האספרגוס לכמה דקות במים רותחים.
שמים במחבת את הוורמוט הטימין והשאלוט לאידוי הוורמוט.
מוסיפים את השמנת, מלח ופלפל ומבשלים קצת. מוסיפים את החמאה ומחלישים את האש במעט. מוסיפים את הזעפרן ומעט מיץ לימון ומבשלים עשר דקות.
מסננים היטב ומכניסים לסיפון סיפולוקס.
מבשלים את הטורטליני, שמים על צלחות הגשה, מסדרים את האספרגוס והרוטב, מקשטים בעלים ומגישים.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.