ראגו זנב שור וכמהין נגב על פולנטת תירס טרי

 
 
עודכן 09:54 30/11/2008
אהרוני, ערוץ 10

מנת גורמה שיכין אסף גרנית: כדור פריך של ראגו זנב שור וכמהין נגב על פולנטת תירס טרי

 
 
 
 
 

מצרכים:

לפולנטה:
מכשיר פקו-ג'ט עם מיכל מתאים
300 גר' גרעיני תירס טרי
1/4 כוס חלב
50 גר' פרמז'ן גראנה פאדנה
גרידה מחצי לימון
מעט מלח
מעט פלפל לבן
כף שטוחה של טימין קצוץ

מערבבים את כל המרכיבים במיכל של פקו-ג'ט ומקפיאים.
לפני ההגשה טוחנים בפקו-ג'ט עד לקבלת מרקם חלק. מחממים בקסרול ומתקנים תיבול.

לראגו:
2 זנב שור
שורש סלרי
שורש פטרוזילה
2 גזרים
יריעת מנדיל בקוטר 50*50 – רשת שומן שעוטפת את איזור הכליות של הטלה (להשיג אצל קצבים המתמחים בטלה)
50 גר' צנוברים קלויים
2 פטריות כמהין נגב נקיות מחול וחתוכות לפרוסות דקות
3/4 בקבוק יין אדום
ליטר ציר בקר
4 כפות טימין קצוץ
2 כפות זעתר קצוץ
12 שיני שום
2 בצלים לבנים פרוסים
4 גרגירי פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
3 כפות פטרוזילה קצוצה
גרידת לימון אחד
50 גר' צנוברים קלויים

לרוטב:
6 בצלצלי פנינה חצויים
 

אופן ההכנה:

קוצצים שורש פטרוזיליה אחד, שורש סלרי אחד וגזרים לקוביות קטנות של פחות מחצי ס"מ.
מטגנים שום ובצל עם הירקות ושומרים בצד. סוגרים את הזנב על אש גבוהה בסיר.
מכסים ביין אדום, ציר בקר וחצי מהכמות של הטימין והזעתר, פלפל אנגלי, עלי דפנה –מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים 4 שעות עד שהבשר נפרד מהעצם ומקררים.

מפרידים את הבשר מהעצם שומרים את הנוזל בישול.
קוצצים את הבשר ומסיפים את הירקות המטוגנים + טימין וזעתר הנותרים, פטריות כמהין ו3 כפות פטרוזיליה קצוצה. מוסיפים מלח ופלפל לפי טעם, גרידת לימון וצנוברים קלויים.
יוצרים כדורים מהתבשיל. מניחים כדור בריבוע של יריעת מנדיל, עוטפים ומקפלים את הקצוות ומכניסים לתנור (ב-180 מעלות), כשהכדור יושב על הקיפול עד שהשומן הופך קריספי. כ-15 דקות.

רוטב:
מצננים את נוזלי הבישול ומצמצים אותם עם 6 בצלי פנינה חצויים עד קבלת רוטב סמיך.

הגשה:
יוצרים תלולית של הפולנטה במרכזה, מניחים את הכדור ויוצקים 2 כפות רוטב ושני חצאים של בצלי פנינה.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.