בודין דה פאן

 
 
עודכן 09:03 02/12/2008
אוכל נענע 10

יחד עם לאורה קורטן, יכין אהרוני את הבודין דה פאן, כלומר: עוגת לחם ארגנטינאית. יהיה קרנבל

 
 
 
 
 

מצרכים:

לחם מלפני כמה ימים ללא הקרום חתוך לקוביות - 3 כוסות
כוס חלב
5 ביצים
6 כפות סוכר + 200 גרם לקרמל
קליפת לימון מגורדת
50 גרם אגוזים קלופים
50 גרם חבושים מסוכרים או צימוקים
50 גרם שקדים קלופים
כוס קטנה של קוניאק
כף חמאה רכה
 

אופן ההכנה:

לשים את קוביות הלחם בכערה ומוסיפים את החלב.
מחכים קצת עד שהלחם יספוג את החלב ומרסקים אותו עם מזלג. עד שלא יהיו גושים.
בקערה נפרדת מערבבים את הביצים ומוסיפים אותם ללחם עם החלב, ביחד עם הסוכר.
מערבבים היטב ומשורים.
מגרדים קליפה מלימון אחד. שוברים את האגוזים וחותכים לחתיכות את החבושים.
מוסיפים לתערובת את השקדים, הצימוקים וקליפת הלימון. מוסיפים גם את הקוניאק.
מערבבים היטב.

הכנת הקרמל:
שמים בסיר קטן 200 גר' סוכר עם 200 מל' מים על להבה נמוכה.
מערבבים כל הזמן עם כף עץ עד שהסוכר נמס. מגבירים את הלהבה ומרתיחים למשך 13 דקות.
מרפדים תבנית (של 22 סמ') בקרמל וכשהוא מתקרר מורחים עליו חמאה.
מעבירים את התערובת לתבנית. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה עם מים עד לחצי גובה (באן מרי). מכניסים לתנור למשך שעה וחצי בערך. כשהעוגה מוכנה יש לחכות עד שתתקרר ולהפוך אותה על צלחת הגשה.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.