בקלווה

 
 
עודכן 08:35 03/12/2008
אהרוני, ערוץ 10

היישר מהקרנבל המזרחי המתקתק, קבלו את הבקלוואה המנצחת, בשילוב פיסטוקים, אגוזים וים של קינמון

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 ק"ג קמח
3 כוסות מים
50 גרם מלח
חצי כוס שמן
1 ק"ג קורנפלור
400 גרם פיסטוק או אגוזים
כפית סוכר + כפית קינמון
4 כוסות שמן תירס או סמנה
סירופ (2 כוסות מים + 6 כוסות סוכר)
לימון
 

אופן ההכנה:

מערבבים קמח, מלח, שמן ומים עד מרקם בינוני – לא קשה ולא רך.
מחלקים לכדורים של 70 גרם.
מפזרים קורנפלור על כדורי הבצק.
מניחים 15 כדורים אחד על השני וביניהם עוד קורנפלור.
מרדדים לעלה דק את כל הכדורים ביחד עד לעובי חצי סנטימטר.
חותכים את הבצק לריבועים של 3X3 סנטימטר.
מניחים את המילוי הרצוי – במקרה שלנו אגוזים עם סוכר וקינמון.
מגלגלים את העלים עם המילוי לכל מיני צורות.
מסדרים את הבקלווה על מגש, מורחים על הבצק שמן, ואופים בתנור ב-160 מעלות בערך 20 דקות. לאחר מכן, מורידים את החום ל-100 מעלות ואופים לעוד שעה. עד שזהוב ויבש. מכינים את הסירופ כמו במתכון הקודם. יוצקים את הסירופ על הבקלוואה בעודה חמה.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.