ארוחה כפרית צמחונית

 
החיים בכפר
החיים בכפר צילום: אילוסטרציה:אימג`בנק/gettyimages
 
עודכן 11:49 03/12/2008
שי לי ליפא אנג`ל, על השולחן

המשתתפים: ירקות, פחמימות וגבינות. המשימה: ארוחה מהירה ומזינה בת 3 מערכות. ההשראה: סתיו אירופאי, איפשהו בין איטליה לצרפת

 
 
 
 
 

ראשונה: ברוסקטה אפונה וגבינת פטה

לא על הלחם לבדו
לא על הלחם לבדו צילום: דניה ויינר
4 מנות • 15 דק' הכנה • אפשר להכין גם מלחם שאור • מומלץ להשתמש בפטה אמיתית, העשויה מחלב כבשים או עיזים


½1 כוסות אפונה קפואה
3 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון
מלח ופלפל שחור גרוס
8 פרוסות ג’בטה עבות
1/2 שן שום
100 גרם גבינת פטה
 

אופן ההכנה:

- חולטים אפונה 5- 4 דקות במים רותחים עד להתרככות. מסננים היטב ומעבירים לקערה. מועכים את האפונה למרקם גס בעזרת מזלג. מוסיפים 2 כפות שמן זית, מיץ וקליפת לימון. ממליחים, מפלפלים ומערבבים.
- קולים פרוסות ג’בטה בגריל או במחבת פסים עד להזהבה.
- מטפטפים את יתרת שמן הזית על הפרוסות הקלויות ומשפשפים ב-1/2 שן שום.
- מניחים תלולית של אפונה על הפרוסות ומפוררים מעל גבינת פטה
 

עוד 4 רעיונות עם גבינת פטה:

1. פּטֶה פֶטה ב-5 דקות:
מגררים 100 גרם גבינת פטה על פומפייה. מוסיפים גביע יוגורט, 3 כפות שמן זית ו-1/2 כוס עשבי תיבול, טועמים ומתבלים בפלפל שחור ותימין.משטחים בתוך כלי, מכסים בניילון נצמד ומקררים להתייצבות.

2. צנצנת פטה במתנה:
בוחרים בצנצנת יפה. חותכים גבינת פטה לקוביות, מניחים בצנצנת, וביניהן מסדרים שיני שום ופלפלי צ'ילי. יוצקים שמן זית לכיסוי הגבינה.

3. סוכריות פטה לנשנוש:
חותכים למלבנים, עוטפים ברצועת פלפל קלוי ונועצים קיסם.

4. שיפודי פטה וירקות:
חותכים גבינת פטה לקוביות ומשחילים על שיפודים לסירוגין עם קוביות פלפל, עגבניות שרי ופטריות. אפשר לאכול טרי או לצלות בגריל.
 

עיקרית: טיאן ירקות ופרמזן

אדום על הצלחת
אדום על הצלחת צילום: דניה ויינר
4 מנות • כל תבנית פיירקס או חרס בקוטר 30 ס"מ • 10 דק' הכנה • שעה אפייה • מוותרים על הטיגון וצולים בתנור

כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
מלח ופלפל שחור גרוס
1 זוקיני פרוס לעיגולים בעובי 3- 2 מ”מ
1 חציל מוארך פרוס לעיגולים בעובי 3 -2 מ”מ
3 עגבניות תמר פרוסות לעיגולים בעובי 3 -2 מ”מ
1 כף עלי תימין

להגשה:
1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
 
 

אופן ההכנה:

- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים 2 כפות שמן (את היתרה שומרים לאפייה) ובצל ומאדים כ-5 דקות, עד שהבצל מתרכך. ממליחים ומפלפלים. מניחים את הבצל המאודה בשכבה אחידה בתבנית חסינת חום בקוטר 30 ס”מ.
- מסדרים את הירקות על הבצל בחפיפה ולסירוגין (חציל, עגבנייה, זוקיני) בצורה מעגלית. ממליחים, מפלפלים ומטפטפים 2 כפות שמן זית.
- אופים 30 דקות. מטפטפים כף שמן נוספת, מפזרים עלי תימין ואופים כ- 30 דקות נוספות עד להזהבה. מוציאים מהתנור, מפזרים פרמזן ומגישים
 

תוספת: אורז עם חמוציות ורכז רימונים

4 מנות • 10 דק' הכנה • 20 דק' בישול • רכז רימונים - רוטב חובה במזווה שלכם

2 כפות שמן
1 בצל קצוץ דק
2 כוסות אורז בסמטי
2 כפות רכז רימונים
1/2 כוס חמוציות מיובשות קצוצות גס
מלח ופלפל שחור גרוס
 

אופן ההכנה:

- מחממים סיר על להבה בינונית. מוסיפים שמן ובצל ומאדים כ-5 דקות עד שמתרכך. מוסיפים אורז ומערבבים, עד שהאורז מבריק ומכוסה בשמן.
- מוסיפים רכז רימונים, חמוציות ו-3 כוסות מים. ממליחים, מפלפלים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20-15 דקות, עד שהאורז מוכן. משאירים מכוסה כ-10 דקות.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.