טארט אגסים עם קרם מרציפן

 
לא עם אגסים בלבד
לא עם אגסים בלבד צילום: דניאל לילה
 
עודכן 12:27 04/12/2008
מאת: רות אוליבר, על השולחן

הכירו את המלית המצטיינת להכנת טארט פירות אפוי. השתמשו בה גם עם פירות אחרים. מתוק לשבת

 
 
 
 
 
תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ • 40 דק' הכנה • 45 דק' אפייה • מתאים כמנת קינוח עם גלידה • קיצור דרך: משתמשים בפירות משומרים.

המצרכים:

280 גרם (2 כוסות) קמח
1/4 כוס אגוזים טחונים
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
מעט מלח
2 חלמונים

למלית קרם מרציפן:

125 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר
125 גרם חמאה
250 גרם מרציפן גולמי
2 ביצים
2-1 כפות ברנדי
125 גרם שקדים מולבנים טחונים
2 כפות קמח

לבישול האגסים:
5 אגסים חצויים ונקיים מליבה
1 בקבוק יין לבן חצי יבש
100 גרם (1/2 כוס) סוכר

לזיגוג:
נפאג’ או ריבה בהירה מומסת וללא חתיכות
 

אופן ההכנה:

- מכינים את הבצק והאגסים: מעבדים את החומרים למעט החלמונים במעבד מזון בפולסים, עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים את החלמונים ומעבדים עד שמתגבש בצק בעל פירורים גסים. אוספים לכדור, עוטפים בניילון ומעבירים למקרר לחצי שעה.
- מבשלים אגסים ביין עם סוכר, עד שהם רכים מעט אבל עדיין שומרים על צורתם. מסננים.
- מרדדים את הבצק לעלה בקוטר כ-30 ס”מ. מניחים בתבנית ומרפדים את התחתית והדפנות.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- אופים אפייה עיוורת: מניחים נייר אפייה או ניילון נצמד על הבצק ומעליהם מניחים שעועית יבשה. אופים כ-15 דקות, עד שהבצק מתייצב בלי להזהיב. מסירים את המשקולת ומצננים.
- מכינים קרם מרציפן: מערבלים סוכר וחמאה במעבד מזון. מוסיפים מרציפן, ביצים, ברנדי ושקדים, וכשמתקבל מרקם אחיד מוסיפים קמח לקבלת מרקם חלק.
- מרכיבים ואופים: יוצקים את הקרם על הקלתית האפויה ומסדרים מעל את האגסים.
- אופים את הפאי כ-45 דקות עד שמזהיב. מורחים בריבה מומסת, מקררים ומגישים.
 
מחליפים את האגסים בפירות יער או באפרסמונים פרוסים. מפזרים או מסדרים על גבי הקרם ואופים באותו אופן.
 

מקור המתכון: מאת: רות אוליבר | צילום: דניאל לילה | מתוך גיליון 213, נובמבר 2008 - "שעת הצמחונים"

 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.