פסטליטוס במלית כבד קצוץ

 
 
עודכן 08:49 09/12/2008
אהרוני, ערוץ 10

מנה חדשה שהתערבה בין שתי עדות שונות לחלוטין, אותה מביאה קרן בן עמי אל שולחנו של אהרוני. הכירו את הפסטליטוס בשדרוג של מלית כבד קצוץ. כור היתוך או מה?

 
 
 
 
 

מצרכים:

לפסטליטוס:
5 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לרבעים בינוניים
2 ביצים
2 כפות קמח
כורכום
מלח ופלפל לבן
שמן לטיגון

לכבד קצוץ:
חצי קילו כבד עוף
שומן עוף או שמן רגיל
2 ביצים קשות חתוכות גס
2 בצלים קצוצים
מלח ופלפל
 

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל וכשהוא משחים מוסיפים את הכבדים ומטגנים אותם טיגון קל בלבד, שלא יתבשלו יתר על המידה. מוסיפים את הביצים הקשות והתבלינים וממזגים את כל המרכיבים. מוציאים מהמחבת וקוצצים הכל בקרש חיתוך עד שמתקבלת תערובת הומוגנית נימוחה, אך לא יותר מידי.

מניחים את הכבד בצד וניגשים להכנת הפסטליטוס :
מבשלים במים את תפוחי האדמה, עד שהם מתרככים ובעודם חמים מרסקים אותם לפירה. מוסיפים את הביצים, הקמח והתבלינים ומערבבים היטב לתערובת אחידה ונוחה לעבודה. אולי יהיה צורך להוסיף עוד קצת קמח.
יוצרים כדור גדול יחסית, צרים בו גומה. ממלאים בכפית מהכבד הקצוץ וסוגרים.
משטחים את הקציצה ומטגנים.
 

פירה תפוחי אדמה

מצרכים:
4 תפוחי אדמה גדולים
1 שקית שבבי בצל מטוגן
2 שיני שום קצוצות דק
חצי כוס פטרוזיליה
150 גרם גבינת אמנטל מגורדת
מלח, פלפל
אגוז מוסקט
2 ביצים
1 כוס קמח
מלח, פלפל שחור
פירורי לחם

אופן ההכנה:
מערבבים את הפירה עם כל החומרים לתערובת אחידה.
צרים מהם גלילים מאורכים ועבים.
מגלגלים את הגלילים בפירורי הלחם
מטגנים בשמן עמוק וחם עד שהם זהובים.
מגישים עם שמנת חמוצה.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.