פוייקה

 
 
עודכן 07:39 16/12/2008
אהורני, ערוץ 10

אהרוני מזמין אתכם לתוכנית שכולה תבשילים מעוררי חושים. ולכן הוא פותח במתכון לפוייקה הקלאסי

 
 
 
 
 

מצרכים:

7 תפוחי אדמה גדולים קלופים
8 גזרים גדולים קלופים
6 בצלים גדולים קלופים
12- 15 שיני שום קלופות
2 ראשי סלרי גדולים קלופים
2 בטטות גדולות קלופות
רוזמרין טרי
מרווה טריה
מלח גס
פלפל שחור גרוס
2 ק"ג בשר כתף/צוואר בקר חתוך לקוביות 3- 4 ס"מ.
200 גרם שומן כבש חתוך לקוביות קטנות
בקבוק יין אדום יבש
שמן זית
מים
 

אופן ההכנה:

מחממים את הפוייקה ליד המדורה ומכניסים פנימה בערך כוס גדולה של שמן זית.
כשהשמן חם מכניסים את הבצל חתוך לקוביות גדולות ומערבבים עד שהבצל מתרכך מעט.
מוסיפים את שיני השום ומערבבים עוד קצת.
מוסיפים מעט רוזמרין, כמה עלי מרווה, שומן כבש ואת הבשר ומערבבים מעל אש גבוהה עד שהבשר אפור כולו.
מכניסים את תפוחי האדמה חתוכים לקוביות גדולות, הגזרים חתוכים לחצאים/שלישים, ראשי הסלרי חתוכים גם כן ואת הבטטות חתוכות. מוסיפים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס
מערבבים פעם אחת בזהירות ומוסיפים את היין – כל הבקבוק
אם חסר נוזלים מוסיפים מים עד גובה ¾ הסיר וסוגרים את הסיר.
לא מערבבים משך כל ההכנה אלא רק מסובבים את הסיר כל ¼ שעה על אש נמוכה יחסית.
לאחר 3 שעות התבשיל אמור להיות מוכן. יש לוודא מזמן לזמן ע"י הרחה ופתיחת המכסה שהתבשיל לא נשרף.

שימו לב: ניתן להכין גם על כירה המותאמת לווק או כירה ביתית (להבה גדולה).
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.