המסעדות הכשרות הטובות ביותר

 
עניין של בחירה
עניין של בחירה צילום: אילוסטרציה: אימג`בנק/gettyimages
 
עודכן 14:11 16/12/2008
על השולחן

דקה, גבריאל והקומה ה-11 הן רק חלק מרשימת המסעדות הכשרות הטובות ביותר בישראל עפ"י מגאזין על השולחן. בואו להתרשם

 
 
 
 
 

אורו

איך מכניסים שיק צרפתי למסעדה מרוקאית? משקיעים 2 מיליון שקל בעיצוב ויוצרים חדר פרטי, קיר יין מפואר, ריהוט אלגנטי ובר מושקע. מסעדת “אורו”, בבעלותו וניהולו של השף גיא פרץ, מתמחה בתבשילי טאג’ין וקוסקוס (יש כאן למעלה מ-7 סוגי קוסקוס). לאחרונה הושק תפריט טאפאס מרוקאי, ובשישי בבוקר מגישים בראנץ’ נדיב ועשיר, הכולל גם ספינג’ ומופלטות. בשנה שעברה נפתח סניף נוסף, קטן יותר, במתחם הבילויים השוקק באזור התעשייה הישן של ראשון לציון. אוכל מרוקאי מסורתי וטעים בלבוש מודרני.

תחנת דלק אלון, בכניסה למושב גאליה, טל’ 08-9316617
פתוח: א’-ה’ צהריים-לילה, שישי צהריים-כניסת השבת, מוצ”ש-לילה.
עסקית: א’-ה’ צהריים ב-79-52 שקל
 

אנג’ליקה

המסעדה הצעירה ביותר במדריך שלנו ממוקמת בקומת הקרקע של מלון “מונטיפיורי” במרכז העיר ומגישה אוכל טעים, מעוצב וכשר באווירה חו”לית משהו. התפריט של ארז מרגי מציע מבחר נאה של מנות ראשונות מומלצות, כמו למשל טרטר בקר עם כמהין שחורות, סלט פנצנלה מעולה ופילה מוסר ים עסיסי עם תבשיל שעועית לבנה. העיקריות קצת פחות מבריקות, אבל עדיין טובות. החשבון מביא איתו גם חיוך גדול: המנות הראשונות עולות בסביבות 40 שקל, והעיקריות בסביבות 80. הקינוחים ענייניים והשירות משתפר. ההוכחה שמסעדת עילית כשרה לא חייבת להיות יקרה.

ש”ץ 7, טל’ 02-6230056
פתוח: כל השבוע ערב
 

Bariba

הנבחרת המובחרת
הנבחרת המובחרת צילום: אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages
היום, כאשר החיבור בין “בריא” ל”טעים” כבר לא נשמע תמוה, הבישול של אורן לוקסנבורג רלבנטי מתמיד. אמנם תמצאו בתפריט שלו הרבה שימוש בקרם פרש, אבל הוא תמיד יוגש לצד קינואה, אורז מלא ושפע ירקות. חלק ניכר מן התפריט מתבסס על דגים העשויים בדיוק רב, למשל מוסר אפוי על מצע קינואה וחומוס. גם הפסטות (מקמח מלא, ברור) מעולות. המבורגר עדשים ופטריות, שכבר לא נשמע כל כך מופרך לרובנו, מקבל פרשנות אנינה, והקינוחים מצוינים. חוויה בריאה וטעימה בנמל.

צפון נמל תל אביב, טל’ 03-6025026. פתוח: א’-ה’ בוקר-לילה, שישי בוקר-צהריים. עסקית: א’-ו’ צהריים ב-98-52 שקל
 
 

גבריאל

בעזרת תפריט צרפתי קלאסי לצד מנות פרובאנסליות, “גבריאל” הצליחה במה שרבות לפניה נכשלו - היא ייצרה מטבח צרפתי-עילי טוב וכשר. אמנם המנות לא מחדשות, אבל היד שמתקינה אותן יודעת את המלאכה. מיועד בעיקר לאלה שלא איבדו עניין במנות קלאסיות, כגון פטה כבד אווז בקונפיטורת תאנים, חזה מולארד ברוטב דבש ושום, ביף וולינגטון, שאטובריאן ופילה בקר. הצרפתית העילית והכשרה של ירושלים.

שמעון בן שטח 7, טל’ 02-6246444
פתוח: א’-ה’ צהריים-לילה, שישי צהריים, מוצ”ש לילה. עסקית: א’-ו’ צהריים ב-119-68 שקל
 

דקה

רק דקה מזמנכם
רק דקה מזמנכם צילום: יח"צ
מסעדת דגים (כשרה וחלבית) יקרה מאוד ומושקעת מבחינת עיצוב. הקהל מגוון ומתוגבר בחובשי כיפה שהכסף מצוי בכיסם. חיים כהן יעץ בבניית התפריט הראשוני, ומאז התחלף השף אבל הסגנון נשאר - דגים עם הרבה מוטיבים ישראליים אופנתיים: טחינה, לבנה, זעתר, במיה, יוגורט ועוד. רמת הביצוע לא אחידה, ויש תחושה שהיד המתבלת סובלת מחוסר ביטחון. ראשונות טובות כמו קרפאצ’ו דלעת, סביצ’ה דג ים וסומאק או רביולי ממולאים בלבנה. העיקריות היו קצת פחות טובות, אבל די יקרות - עד 160 שקל למנה של חריימה לוקוס. גם במנות האחרונות היה מקום לשיפור, לאור העובדה שמדובר בקינוחים חלביים. ובכל זאת מדובר בתוספת חשובה לנוף הכשרות הצחיח.

התעשייה 10, טל’ 03-5629900
פתוח: א’-ה’ צהריים-לילה. עסקית: א’-ה’ צהריים ב-95 שקל
 

הקומה ה-11

השף איתן מזרחי מצליח לקיים כאן את השידוך הנחוץ בין מסעדת בית מלון, תעודת כשרות ואוכל מצוין, בחלל בהיר ונעים מול נופי תל אביב. הדגש כאן הוא על בשר, אבל גם כל מה שמסביב עשוי היטב - עיקרית של פילה בורי הצטיינה ואפילו הסושי היה מדויק וטרי. בעסקית הצהריים מגישים צלחות קטנות לפתיחה ממטבחה של רחל יחיא, בשלנית תוניסאית מוכשרת, שכמעט מאפילות על יתר הארוחה. גם הקינוחים, על אף מגבלת הכשרות, לא מאכזבים. המחירים מעט יקרים, אבל התמורה בהתאם. מהכשרות המוצדקות בעיר.

מגדל עזריאלי (מגדל מרובע), מלון קראון פלזה סיטי סנטר, טל’ 03-7774067
פתוח: א'-ה' בוקר, צהריים וערב; שישי בוקר וצהריים. עסקית: 99 שקל
 

לה גוטה

המסעדה הראשונה בירושלים, שהגישה בישול צרפתי עילי קלאסי כשר עם ניחוחות עדינים מהרי האטלס. גוטה בן שמחון העבירה את הלפיד לגיא, צעיר בניה, שמגבלת הכשרות אינה מפריעה לו להוציא מהמטבח מנות קלאסיות מהמטבח הצרפתי: כבד אווז ברוטב מרסלה, טורנדו רוסיני, פילה סלמון בקרם ארטישוק ופונדנט שוקולד מן הטובים בעיר. המסעדה מציעה ארוחת טעימות בהרכבה עצמית - מקבץ מנות בתמחור סביב ה-50 שקל, שהלקוח מוזמן לתמרן ביניהן ולהרכיב לעצמו את הארוחה. חוויה אנינה ללא פשרות.

יוסף ריבלין 18 נחלת שבעה, טל’ 02-6232322
פתוח: א’-ה’ צהריים וערב, שישי צהריים, מוצ”ש לילה. עסקית: א’-ה’ צהריים ב-89-59 שקל
 

מורגנפלד סטייק האוס

היא יושבת בתוך מטעי אבוקדו, במבנה עץ רחב ידיים בסגנון אמריקאי עם חלונות גדולים, שמאפשרים כניסה של הרבה אור (אך למרבה הצער גם לא מעט זבובים). על גריל פחמים פתוח צולים נתחי בשר גדולים - אסאדו ארגנטינאי מצוין, אנטרקוט או סינטה. אותם אפשר להזמין בדיל משתלם, הכולל גם מגש אנטיפסטי בן שתי קומות (!), לחם תוצרת בית, נקניקייה, קבב ואמפנדס (129 שקל). ללא ספק אחת ממסעדות הבשר הטובות בצפון, והיא גם כשרה!

מושב לימן, טל’ 04-9524333
פתוח: א’-ה’ צהריים-לילה, שישי צהריים-כניסת השבת, מוצ”ש-לילה
 

The Meat & Wine Co

אין הרבה מסעדות בשרים כשרות שהן גם מוצלחות. Meat and Wine דווקא טובה מאוד על אף המחירים היקרים.

שנקר 16, טל' 09-9567006

שמיל במעבדה

לו היה לירושלים ים, “המעבדה” (שהיא בעצם מתחם הרכבת הישנה) היה הנמל שלו. שמיל הולנד, איש קייטרינג בעברו, פתח כאן מסעדה חלבית כשרה, המגישה בורשט ומטיאס בתפוחי עץ פריכים, לצד טארט טטן אלגנטי ונוטף קלוריות - פיוז’ן של אוכל ים תיכוני ומזרח אירופאי, שטרם נראה כמותו במסעדות בארץ. אווירה לבבית ונינוחה, בעיקר בשישי בצהריים ובחורף - אז דולקת אח ענקית במרכז המסעדה. אופציה חלבית ראויה בירושלים.

דרך חברון 28, טל’ 02-6731629
פתוח: א’ ערב, ב’-ה’ בוקר-לילה, שישי בוקר-כניסת השבת, מוצ”ש לילה עסקית: א’-ה’ צהריים, ארוחה במחיר המנה העיקרית
 

מאת: מערכת "על השולחן" | מתוך גיליון 214, דצמבר 2008 - "100 המסעדות הטובות בישראל"

 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.