סופגניה

 
עודכן 11:31 18/12/2008
אהרוני, ערוץ 10

במיוחד לכבוד חנוכה אהרוני ילמד אתכם להכין את הספוגניה הקלאסית

 
 
 
 
 

מצרכים:

שני שלי כוס חלב חם
20 גרם שמרים טריים 3 כפות סוכר
חצי כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגורדת
3 כפות מיץ תפוזים
כף ברנדי או קוניאק
30 גרם חמאה מומסת
ביצה ושלושה חלמונים
450 גרם קמח
 

אופן ההכנה:

מערבבים את החומרים הנוזליים ביחד עם הסוכר והמלח וקליפת הלימון. מערבלים במיקסר.
מוסיפים בזהירות את הקמח והשמרים. באיטיות.
לשים כמה דקות לבצק חלק . מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעתיים.
מורידים את הבצק, לשים ביד דקה נוספת ומרדדים לעובי של קצת יוצר מסנטימטר. קורצים עיגולים. מניחים על מגש מקומח ומכסים במגבת לחה ומתפיחים עוד חצי שעה.
מטגנים בשמן עמוק. מסננים ומספיגים במגבת נייר.
עושים חתך קטן בכל סופגניה ועם שק זילוף מחדירים פנימה ריבה.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות