באור אחר

 
תפריט חורף, בלי החורף
תפריט חורף, בלי החורף צילום: יח``צ
 
עודכן 11:55 17/12/2008
עינת חורשי

רשת בתי הקפה, "קפה ג'ו" יוצאת בתפריט חורף חדש. יצאנו לבדוק במה מדובר וגילינו קושי גדול, שיוצר אור הניאון, להבחין בין ממרח פסטו לממרח עגבניות. ביקורת

 
 
 
 
 
רשת בתי הקפה "קפה ג'ו" משיקה תפריט חורף, ובו 10 מנות חדשות ותערובת קפה אחת. הרשת מונה כיום 55 סניפים, כשמנהליה מקפידים על המשך מיתוגה כרשת בתי קפה – ומסרבים להכניס אליה ארוחות צהריים כמנות המבורגר או בשר. עם זאת, לאור בקשות הזכיינים והלקוחות, ניתן למצוא ברשת מספר מנות פסטה. כמו כן, כוללת הרשת סניף אחד בשם Joe Diner, שמתפקד כדיינר אמריקאי לכל דבר, עם מנות כגון: בייגל-טוסט, המבורגרים, פנקייקס, פאי ומנות עסקיות.

המנות החדשות – בהן סלטים, סנדביצ'ים ומנות פסטה - טוענות להיות בעלות "תחכום מופשט", תוך הקפדה על שימוש במרכיבים בריאים כירקות, קינואה, שומשום ועוד. עם זאת, למרות הרכיבים הן אינן מנות בריאות ואינן משווקות ככאלה. המחירים גבוהים יחסית (46 ש"ח לסלט טאבולה על בסיס קינואה, 55 ש"ח למנת רביולי), אך מנהלי הרשת טוענים כי המנות מפצות על כך כיוון שלרוב הן מספקות ארוחה שלמה – סלט ומטבל, או לחם – לצד המנה.
 

אקלקטיות ומליחות יתר

המסע בעקבות הטאבולה האבוד
המסע בעקבות הטאבולה האבוד צילום: יח"צ
סלט הטאבולה-קינואה (46 ש"ח) שואב אמנם השראה מסלט טאבולה, אך אינו כזה. זהו בעיקר סלט קינואה, שמפוזרים בו קצת ירקות וקמצוץ פטרוזיליה. הסלט היה בעל מרקם רך ונימוח קצת יותר מדי, והיה נחמד, אך ללא טעמים מובחנים כלשהם; סלט גבינת חלומי ופטריות מילא את הפה במיצים עסיסיים, והיה יכול להיות מוצלח הרבה יותר אלמלא היה מלוח משהו.

הראפ המקסיקני (46 ש"ח) היה טוב יותר. המנה כוללת שני ראפים, סלט ומטבל. הראפ אינו דחוס מדי והמילוי הורכב משכבות של ירקות לצד שכבות בשר דקות.

כריך קורנביף (46 ש"ח) היה מוצלח מאד ומשביע. פרוסות הנקניק היו עבות ועסיסיות וריבת הבצל והאגס המתקתקה שנמרחה על הכריך השתלבה היטב.
 

לישראלים העדפות משלהם

פנה בולונז. יש להן זמן
פנה בולונז. יש להן זמן צילום: יח"צ
מנות הפסטה שנדגמו הגיעו כמנה גדולה ומשביעה, גם אם רכה. בג'ו טוענים כי הלקוחות הישראליים אינם אוהבים פסטה בדרגת אל-דנטה ועל כן הפסטות מבושלות מעבר לזמן הרצוי. פסטה פנה בולונז (48 ש"ח) היתה סבירה, אם כי רוטב העגבניות היה תפל במקצת. לעומת זאת, רביולי בטטה התבררה כמנה שהיא לא רק אסתטית, אלא גם טובה מאד (55 ש"ח) עם רביולי גדולים, מילוי בטטה נימוח וקוביות בטטה מפוזרות מעל. מנות אחרות בשולחן היו פסטה פוטנסקה ופסטה ברוטב רוזה-מילנז שהיו טובות.

מנות אחרות בתפריט כוללות בייגל-טוסט שמגיע לצד גבינת שמנת, ריבה וקפה (ניו-יורק בייגל, 25 ש"ח) ובייגל טונה (38 ש"ח). הבייגלים הם בייגלים קפואים שמיובאים מארה"ב.

בזירת הקפה

חידוש אחר שהושק לקראת החורף הוא "קפה בוץ" – תערובת ממספר סוגי פולי קפה, דרום אמריקאים ברובם, 100% ערביקה (16 ש"ח ל-100 גרם). הקפה נטחן במקום, בעל משקע עבה בתחתית הכוס חזק, ריחני וחמצמץ בלגימה ראשונה. דייויד קליין, מנכ"ל הרשת, טען שהקפה מותיר אחריו סיומת דובדבנים בתום הלגימה, אך זו לא זוהתה.

רשת קפה ג'ו מתגאה בעיצוב ביתי ובלקוחות שחוזרים שוב ושוב. סניף הדגל של הרשת, ברחוב החשמונאים בתל אביב, אכן נראה ביתי וחמים, אך אור הניאון האדום (המכריז על שם הרשת) בכניסה לבית הקפה שיווה למנות מראה כהה ולא מושך. כך, לדוגמה, לא ניתן היה להבדיל בין קערית ממרח פסטו לממרח עגבניות – שני הממרחים נראו בעלי גוון חום.
 
 

הדירוג שלנו: שני כובעי שף מתוך חמישה

 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.