סופלה שוקולד

 
 
עודכן 13:04 18/12/2008
אהרוני, ערוץ 10

קינוח חגיגי לשבת: סופלה שוקולד חלומי עם בננות, רום ושוקולד

 
 
 
 
 

מצרכים:

100 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות
5 ביצים מופרדות
2 כוסות חלב
2 כפיות תמצית וניל
4\3 כוס סוכר
3 כפות קמח גדושות
2 כפות קקאו משובח
4 בננות פרוסות לפרוסות עבות
3 כפות סוכר חום
3 כפות רום
כפית תמצית וניל
 

אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
שמים במחבת את הרום, תמצית הווניל והסוכר ומצרפים את הבננות. מחלקים את הבננות לארבע כוסות או קעריות חסינות חום, כך שהבננות ימלאו אותן עד לכדי שליש מגובהן.
ממיסים את השוקולד בקערה המונחת על סיר ובו מים רותחים (בן מארי), עד שהשוקולד נמס לגמרי. מביאים את החלב לרתיחה.
מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר לקצף יציב ומוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר. מעבירים לקערה גדולה.
מקציפים את החלמונים עם הסוכר בקערת המיקסר עד שהתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים אליה את הקמח והקקאו ומערבבים עוד דקה.
מוסיפים את החלב החם לתערובת החלמונים, מבשלים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב בכף עץ כ-5 דקות, עד שהתערובת מסמיכה מעט.
מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים לתערובת אחידה. מקפלים בזהירות את הקצף לתוך תערובת השוקולד.
יוצקים את התערובת לארבעת הכוסות מעל לבננות ואופים בתנור שחומם מראש, 25 -30 דקות. (הסופלה צריך להיות יציב אך רך). מפזרים מעל אבקת קקאו ומגישים.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות