מרק שעועית וקבנוס

 
מועד לטבילה
מועד לטבילה צילום: דניאל לילה
 
עודכן 12:53 22/12/2008
מקור: רות אוליבר, על השולחן

החורף סוף סוף הגיע ועימו הקרייבינג הבלתי פוסק למרקים. קבלו את מרק השעועית והקבנוס בשילוב עגבניות שישאיר לכם טעם של עוד

 
 
 
 
 
מרק מאולתר, שנולד ביום הקר הראשון של השנה. מתוך "האוצר של על השולחן 2008"
 

חומרים ל-6 מנות:

3 נקניקיות קבנוס פרוסות דק
3 כפות שמן קנולה
3 שיני שום
1 בצל קצוץ דק
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
1 כפית פפריקה מתוקה או חריפה
1 כפית כורכום
2 קופסאות שימורי שעועית אפויה ברוטב
1 קופסה שימורי עגבניות חתוכות
8 כוסות מרק או מים
מלח ופלפל שחור טחון טרי
צרור כוסברה קצוצה דק
 

אופן ההכנה:

- מטגנים פרוסות קבנוס בסיר עם מעט שמן. מוציאים ושומרים בצד.
- מוסיפים לאותו סיר שום ובצל ומטגנים קלות, עד שהבצל נעשה שקוף. מוסיפים תפוחי אדמה ותבלינים ומטגנים תוך כדי ערבוב.
- מסננים את השעועית מהרוטב (לא חייבים, אבל אני אוהבת להכין את הרוטב בעצמי) ומוסיפים לסיר יחד עם עגבניות משומרות ומים. מביאים לרתיחה, מוסיפים מעט מלח ופלפל ומבשלים כ-20 דקות. מוסיפים כוסברה ומבשלים 10 דקות נוספות.
- טועמים, מתקנים תיבול, מוסיפים קבנוס ומגישים.

גיוון:

אם רוצים טעם מעושן דומיננטי, מוסיפים את הקבנוס למרק יחד עם הכוסברה ומבשלים 10 דקות.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.