כתף טלה בחרס

 
עודכן 09:49 23/12/2008
אהרוני, ערוץ 10

מנת גורמה חגיגית של כתף טלה בחרס

 
 
 
 
 

מצרכים:

1 כתף טלה ללא העצם
6 כרישות חתוכות לפיסות של 5 ס"מ
1 כוס יין לבן יבש
1 ליטר מרק עוף צח, חם
3 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לפיסות של 5 ס"מ
חצי כוס שמן זית
מלח ים גס

לבהרט:
10 גרגירי פלפל אנגלי
כפית וחצי גרגירי פלפל לבן
1 כף גרגירי פלפל ירוק
1 פרח משייה

לבצק:
חצי ק"ג קמח לבן
250 גרם בשר גדי טחון
4\1 1 כוסות מים
חצי כף גרגירי כוסברה

חצי כפית גרגירי אניס
25 גרם שמרים טריים
1 כף מלח
 

אופן ההכנה:

לשים יחד את כל חומרי הבצק לקבלת בצק אלסטי. מתפיחים כשעה בכיסוי ניילון.
כותשים את התבלינים לבהרט ומתבלים את הכתף בנדיבות.
מחממים את תבנית החרס עם השמן וצורבים את הבשר מכל צדדיו.
מוסיפים את הכרישה והסלרי, מערבבים ומסיפים את היין ומרק העוף.
מתבלים במלח ואופים כשעתיים וחצי ב-180 מעלות.
מרדדים את הבצק לעיגול גדול, מכסים את הכלי עם הבשר בתוכו, אוטמים היטב.
אופים עוד 45 דקות.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות