דונאטס אפויות

 
כמו באמריקה
כמו באמריקה צילום: אילוסטרציה: אימג`בנק/gettyimages
 
עודכן 10:38 23/12/2008
מקור: רות אוליבר, על השולחן

10 דונאטס, 10 דק’ הכנה, 20 דק’ אפייה. איזה כיף שאפשר גם בתנור. היום בלי הרבה תירוצים דונאטס אפויות לחנוכה

 
 
 
 
 
כשאנחנו חושבים על הכנת סופגניות, אנחנו יכולים להריח את השמן המיטגן. מתברר שזה לא חייב להיות כך.
 

המצרכים:

700 גרם (5 כוסות) קמח
420 גרם (¾1 כוסות) חלב
50 גרם שמרים טריים (שקית או קוביה שמרית)
50 גרם חמאה מומסת
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 ביצה
1 כפית שטוחה מלח
 

אופן ההכנה:

ציפוי אייסינג
ציפוי אייסינג צילום: דניאל לילה
- מערבבים את חומרי הבצק במיקסר כ-8 דקות עד לקבלת בצק חלק ורך. מכסים ומתפיחים כחצי שעה או עד להכפלת הנפח.
- לשים מעט את הבצק ומרדדים לעלה בעובי 2 ס”מ. קורצים 10 עיגולים בקוטר 12-10 ס”מ. במרכז כל עיגול קורצים עיגול פנימי בקוטר 4- 3 ס”מ. מתפיחים עוד 20 דקות, עד שהבצק תופח ומתעגל. אם רוצים, אפשר ללוש את שאריות הבצק ולהכין מהן דונאטס נוספות.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- אופים את הדונאטס כ-20 דקות או עד שמזהיב. מצננים ומצפים לפני ההגשה.

גיוונים:
• מטגנים את הדונאטס בשמן עמוק.
• מברישים את הדונאטס המוכנות בחמאה מומסת ומפזרים סוכר מתובל בקינמון.

רוצים ציפוי לבן וחגיגי לדונאטס? מערבבים 1/2 חלבון עם 150 גרם אבקת סוכר עד לקבלת תערובת סמיכה ומורחים אחרי האפייה. אם רוצים לצבוע את התערובת, מוסיפים מעט צבע מאכל.
 

מקור המתכון: רות אוליבר | צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו | מתוך גיליון 214, דצמבר 2008

 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.