תבשיל פטריות וקינואה

 
עודכן 21:39 27/12/2008
אורלי פלאי-ברונשטיין ושי לי ליפא אנג`ל

מנה חורפית מיוחדת עם פטריות פורצ'יני וקינואה בשלושה צבעי אדמה, מתוך: "המטבח הבריא של על השולחן"

 
 
 
 
 
מנה חורפית משגעת בטעם מיוחד ואדמתי, בזכות הפטריות המיובשות והטריות.
מתוך "המטבח הבריא של על השולחן".
 

חומרים ל-6 מנות:

מאמא אדמה
מאמא אדמה צילום: דניה ויינר
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
25 גרם פטריות פורצ’יני מיובשות מושרות בכוס מים רותחים
1 סלסילה (250 גרם) פטריות שמפיניון פרוסות לרצועות
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 כוס קינואה רגילה
1 כוס קינואה אדומה
1 כוס קינואה שחורה
½3 כוסות מים רותחים
מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי
2 בצלים ירוקים חתוכים לטבעות דקות
 

אופו ההכנה:

- מחממים סיר על להבה בינונית. מוסיפים שמן ובצל ומאדים עד שמתרכך. קוצצים את פטריות הפורצ’יני (שומרים את הנוזל בו הושרו), ומוסיפים לבצל יחד עם פטריות שמפיניון וקליפת לימון. מקפיצים כ-2 דקות תוך כדי בחישה.
- מוסיפים קינואה, את נוזל ההשריה של הפטריות ומים. ממליחים, מפלפלים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 25-20 דקות, עד שהקינואה מוכנה.
- מוסיפים מיץ לימון ובצל ירוק, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
 

מקור המתכון: אורלי פלאי-ברונשטיין ושי לי ליפא אנג'ל | צילום: דניה ויינר

 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.