משדרגים את הצלי הביתי

 
צילום: דניה ויינר
 
עודכן 10:08 30/12/2008
שי לי ליפא אנג’ל, על השולחן

הגשה בקדרות אישיות ושימוש במכסה בצק העלים משדרגים את הצלי הביתי למנה אלגנטית ומרשימה. מתוך: "האוצר של על השולחן 2008"

 
 
 
 
 

חומרים ל-6 מנות:

3 כפות שמן זית
1 ק”ג בשר בקר לצלי (כתף או צוואר) חתוך לקוביות בגודל 3 ס”מ
1 בצל בינוני קצוץ גס
25 גרם פטריות מיובשות (רצוי פורצ’יני) מושרות בכוס מים
½1 כוסות יין אדום יבש
2 עלי דפנה
1 גבעול תימין
מלח ופלפל שחור גרוס
1 סלסילה פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
300 גרם בצק עלים
מעט קמח
2 חלמוני ביצה טרופים עם כף מים
 

אופן ההכנה:

שמחה בקדירה
שמחה בקדירה צילום: דניה ויינר
- מכינים את הקדרה: מחממים שמן בסיר על להבה גבוהה. מוסיפים מחצית מקוביות הבשר, מטגנים מכל הצדדים עד להשחמה ומוציאים לצלחת.
- מטגנים את יתרת הבשר, מוסיפים את הבשר שטוגן ובצל ומטגנים כדקה נוספת.
- מוציאים את פטריות הפורצ’יני מנוזל ההשריה (לא שופכים את הנוזל, הוא משמש כציר) וקוצצים גס. מוסיפים אותן לסיר עם נוזל ההשריה, יין, עלי דפנה ותימין. מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל ומכסים את הסיר. מבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי, עד שהבשר רך.
- מוסיפים פטריות שמפיניון ופטרוזיליה, טועמים ומתקנים תיבול. מחלקים את הקדרה ל-6 קעריות חסינות חום.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מכינים את המעטפת ומרכיבים את המנה: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 4 מ”מ. קורצים 6 עיגולים, שקוטרם גדול ב-2 ס”מ מזה של הקעריות.
- מברישים את שולי הבצק במעט חלמון (נזהרים שלא להדביק את הצד). מכסים כל קערית בעיגול בצק, כשהצד המרוח כלפי הקערה ומהדקים את השוליים המוברשים לחלקה החיצוני. מברישים את הבצק במעט חלמון.
- אופים כ-25 דקות, עד שהבצק זהוב.
 

מקור המתכון: שי לי ליפא אנג’ל | צילום: דניה ויינר

 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.