סיבוב בשכונה

 
שמח בשכונה
שמח בשכונה צילום: יח``צ
 
עודכן 14:27 01/01/2009
ורדי

ניצבת לה בסמטה בנחלת בנימין, מסעדת השף "אל בריו" (השכונה) כאילו נקלחה מסיפור פרברים קלאסי. ללא התייפיפות וגינונים מיותרים. באנו, אכלנו, אהבנו. ביקורת

 
 
 
 
 
יום שישי קר וגשום אני בדרך ל"אל בריו", מסעדת שף בנחלת בנימין, אספתי את מ' שתבוא איתי והרהרתי לעצמי, אח מ'...מ'. החנתי את הרכב ברוורס מדהים, מ' נדהמה. באחת מסמטאות שוק הכרמל, בשעות הערב המוקדמות זה עדיין אפשרי עד מתבקש והתחלתי בצעידה לאורך הנחלה, למרות הקור ואולי דווקא בגללו, היא הזכירה לי את אירופה.
 

התחכום שבפשטות

צהוב עולה
צהוב עולה צילום: יח"צ
ואז בפינת השומר 7 חיכתה לה בצנעה מסעדת "אל בריו", השכונה בעברית, בחוץ כמה שולחנות וכסאות, על אחת מהן ישובה בין חברים, עודדה בנין גורן, אחת הבעלים, היא קמה לעברינו בחיוך רחב ולבבי, שקישט את פניה עוד טרם בואנו, והזמינה אותנו להיכנס פנימה. נכנסנו, מ' ראשונה, מקום קטן, חמים, נעים בפנים, בר יינות, אחריו מקרר גבינות פתוח, בלוק מוצרלה עגול וענק תופס לי מיד את העין, חלון גדול לעבר המטבח, ניכר שעובדים בו, הכול כל-כך...כל-כך...פשוט במקום הזה, עד
שכמעט לא הייתי בטוח שזה בכוונה, יד אומן.
 

נכנס יין

מ' הורידה את המעיל והתיישבה, שמועות מספרות שזה יובל כספין עיצב את המקום, מולנו הופיע כמו היה שם תמיד, שף אלון גונן, דור שלישי בת"א, בעלים בעצמו "קברנה סובניון, ברוכים הבאים", הוא מוזג למ' במקצועיות מרשימה. "אני בא לי ספרדי", אני חושב לעצמי, "מזמן לא שתיתי". "ריוחה בשבילך?" הוא ידע! אולי אפילו לפני, די המום, אך מרוצה, אני מרים את עיניי תוך כדי לגימה ושלט קטן מקבל את הבמה- fine wine good food – רשימה מרשימה: מרלו, קברנה, עבור לריוחה, עבור לסירה, אוסטרלים, ספרדים, צרפתים, ישראלים ורק הטובים, כמה מהם לא מתוייגים, ככה בלי תווית ישירות מהיקב, יכול להיות? אני התרגשתי, מ' התרשמה.
 
 

בלי משחקים

עוד מוגש: מרק דגים ואנשובי
עוד מוגש: מרק דגים ואנשובי צילום: יח"צ
שף גונן בחצי חיוך מבויש, בענווה, מופיע שוב, לא הרגשתי שהלך, "זה ככה, שתטעמו קצת מהגבינות שלנו". גבינת פרמג'אנו ריג'אנו ישירות מהבלוק, גאודה, רוקפור, משובחים בלי משחקים על צלחת נחים, בלי קישוטים, בלי גינונים, בלי הצהרות. חיפשתי מסביב לבדוק אולי יש פה מצלמות נסתרות.

ואז נפגשנו במנות הראשונות:
שרימפס על אבוקדו
שרימפס רוקפור
חמון סרנו
מרק בויבז
יש עוד כמה, לקחתי דגימות.
 

פשוט עד כאב

על צלחות גדולות, לבנות, וממש לא דגימות מגיעות המנות. גאות, לא משתחצנות ולא מתפלצנות, טריות, מיוחדות וטעימות. להשתומם. מ' השתוממה.

והנה הגיעו העיקריות בשכונה:
נתח קצבים ( 300 גר') פירה כמהין, עשוי בדיוק במידה הנכונה
אוסובוקו (לבן) עם ירקות שורש
פילה בקר

יובל כספין נכנס עם קדירה ויצא, נכנס ויצא, עושה רושם שהוא מתושביי השכונה, כנראה שהשמועה נכונה. כל-כך פשוט ליהנות מאוכל טוב ויין משובח. שף גונן ושותפתו עודדה מדברים אלינו בשכונה שלהם כאילו הם בשכונה שלנו, ללא התנשאות, בגובה העיניים. גונן מוותר על סימפוניה של גינונים מיותרים ומגיש לנו שרימפס ורוקפור ונתח קצבים ופירה. בשכונה אחרת היום קוראים לזה, שרימפס שנבחר בקפידה, שוחה בבריכת גבינת רוקפור תחובה, ונתח בשר קצבים מעולה, נשען על תלולית פטריית כמהין עם נגיעות קלות של פירה. אבל פה עושים את זה פשוט מהלב וטעים עד כאב.
 

מתוק לו מתוק לו

"מתוקים" מ' אמרה. "מתוקים", השבתי.
"את", העזתי, "את מתוקה".
"מה?" מ' אמרה.
קרפ ריבת חלב, גלידת אלפחורז ותאנים, סורבה עגבניות, יש עוד.

בהחלט מתוקים, חמישה כוכבים בראש הסולם, פשוט נהניתי, מ' נהנתה. מאוחר יותר ברכב מתקשה לחגור חגורת בטיחות, משחררת את שלה. "התפוצצתי" מילמלה.

"אל בריו", נחלת בנימין 12, תל אביב.
 

הדירוג שלנו: חמישה כובעי שף מתוך חמישה

 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.