לחם בננות

 
לא על הלחם לבדו
לא על הלחם לבדו צילום: אילוסטרציה: אימג`בנק/gettyimages
 
עודכן 12:06 04/01/2009
רונן וינשטיין, על השולחן

תשכחו מעוגה בחושה עם מחית בננות – כאן מדובר בדבר האמיתי: לחם עם ארומה של בננות טריות, פיסות מתפצחות של בננות מיובשות ותוספת של ליקר בננות.

 
 
 
 
 

המצרכים:

1 ק"ג קמח לבן ללחם (שטיבל מס' 2)
30 גרם שמרים יבשים
60 גרם סוכר
200 גרם בננות מיובשות
1 בננה בשלה ומעוכה
60 גרם מחית חלב קוקוס
50 מ"ל ליקר בננה
600-400 מ"ל חלב

אופן ההכנה:

- מניחים בקערה גדולה קמח, שמרים, סוכר, בננות מיובשות וטריות ומערבבים. מוסיפים מחית חלב קוקוס, ליקר בננה וכמחצית מכמות החלב, ולשים עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים מלח ומשיכים לעבד, עד לקבלת בצק גמיש.
- צרים מהבצק כדור, מניחים בקערה, מכסים במגבת מטבח לחה ומשהים עד שיכפיל את נפחו.
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ויוצרים מהם כדורים. מניחים את הכדורים על תבנית אפייה משומנת מעט, מכסים במגבת לחה ומניחים להם לתפוח כחצי שעה.
- מניחים בתחתית התנור כלי חסין אש עם קוביות קרח, כדי שייווצרו אדים בזמן האפייה. אופים כ-40 דקות, עד שבנקישה על תחתית הלחם נשמע קול חלול.
 

מקור המתכון: רונן וינשטיין, גיליון 153

 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.