סירות קישואים

 
מלאים בעצמם
מלאים בעצמם צילום: דניאל לילה
 
עודכן 09:24 07/01/2009
מקור: רות אוליבר, על השולחן

ממולאות בבשר, בליווי רוטב חמצמץ ואורז. סתם לאמצע השבוע או להכנה מיוחדת לארוחת שבת. שוטי ספינתי

 
 
 
 
 
במטבח הספרדי קוראים להם מדיאס, כלומר "חצאים". רות: "אני אוהבת להגיש את הממולאים האלה עם אורז, שנהנה מהרוטב החמצמץ. טעים גם קר, למשל עם יוגורט טוב." מתוך "האוצר של על השולחן 2008"
 

חומרים ל-8-10 מנות:

12 קישואים בינוניים חצויים לאורך

למלית:

1/2 ק”ג בשר טחון
3 שיני שום קצוצות
1 בצל מגורר וסחוט
1 כף פירורי לחם
1 ביצה
1 כפית בהראט
1/2 כפית זרעי כוסברה כתושים
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
לציפוי, טבילה וטיגון:
1 ביצה
קמח
שמן לטיגון

לרוטב:
1 כוס מרק עוף
3 שיני שום פרוסות
1 כף פפריקה
1 כף כורכום
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
1 כף שטוחה סוכר
מלח
1 כפית נענע יבשה
 

מתכון ל: 10 -8 מנות

- מכינים מלית, ממלאים את הקישואים ומטגנים: מרוקנים את פנים הקישואים בעזרת כפית, כך שיווצרו סירות.
- מערבבים את חומרי המלית וממלאים את הסירות, כך שתבצבץ גבעה קטנה.
- מכינים 2 קערות לציפוי: אחת עם ביצה בלולה והשנייה עם קמח.
- טובלים את הקישואים הממולאים בביצה ואחר כך בקמח, ומטגנים טיגון קצר משני הצדדים. מניחים בצד.
- מכינים רוטב ומבשלים יחד: מביאים לרתיחה את חומרי הרוטב בסיר רחב ושטוח. מסדרים את הקישואים עם הבשר בתוכו, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את הלהבה. ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה עד שהבשר מבושל, הקישואים מתרככים והרוטב מצטמצם מעט.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.