עוגיות קראנץ' שוקולד צ'יפס

 
מתפצח בפה
מתפצח בפה צילום: אילוסטרציה: אימג`בנק/gettyimages
 
עודכן 21:38 08/01/2009
מקור, רות אוליבר

פריכות, ממכרות ונשמרות יפה בצנצנת סגורה (בתנאי שתחביאו אותה). העוגיות המושלמות לימים הקרים

 
 
 
 
 

45 -50 עוגיות • 10 דק' הכנה • 15 דק' אפייה

280 גרם (2 כוסות) קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
150 גרם חמאה רכה מאוד
240 גרם (1 כוס) סוכר חום
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל טהור
1 ביצה + 1 חלמון
200 גרם (2 כוסות) שוקולד צ'יפס
 

אופן ההכנה:

עונג שבת
עונג שבת צילום: דניאל לילה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
- מערבבים קמח, סודה ומלח בקערה.
- מקציפים חמאה, סוכר חום וסוכר לבן במיקסר עד לקבלת קרם אוורירי. מוסיפים וניל, ביצה וחלמון ומקציפים למרקם חלק. מורדים את המהירות, מוסיפים את החומרים היבשים ומערבלים עד שהם נטמעים. מוציאים מהמיקסר.
- מוסיפים שוקולד צ'יפס לתערובת תוך כדי ערבוב בכף עץ בתנועות קיפול.
- מניחים כפית מן התערובת בתבניות המרופדות במרווחים ליצירת עוגיות קטנות ואחידות בגודלן.
- אופים כ-15 דקות, או עד שהעוגיות מתייצבות ומעט מזהיבות.
 

מקור המתכון: רות אוליבר | צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו | מתוך גיליון 215, ינואר 2009

עוד כתבות במדור מתכונים לעוגות ועוגיות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.