פסטיבל שף תאכל

 
ספריבס. מסעדת ברוהאוס
ספריבס. מסעדת ברוהאוס צילום: יח``צ
 
עודכן 10:33 14/01/2009
ורדי

84 מסעדות, ב - 84 שח' הארוחה. פסטיבל השחיתות יוצא לדרך ואנחנו היינו שם רגע לפני, לטעום, ליהנות ולספר לחבר'ה

 
 
 
 
 
אגרול עוף פיקנטי. מסעדת "צ'יינה לי"
אגרול עוף פיקנטי. מסעדת "צ'יינה לי" צילום: יח"צ
עליתי לרכבי לבוש כהלכה בערב סגרירי עד קפוא, ושמתי פעמיי למסעדת "oshi oshi" במרינה הרצליה, לארוחת ההשקה של פסטיבל "שף תאכל 7", לא מוטרד כלל מיכולתי למצוא חניה בערב כזה. נכנסתי למסעדה באיחור קל אופנתי והושבתי בשולחן קרוב לחלון, שממנו נשקפה תמונת היאכטות והתרנים של המרינה. עכשיו אפשר להתחיל.

חמישה שפים מהמובילים בתחומם אחראים כל אחד על מנה אחרת בהתאם להתמחותם. על מנות הנשנושים שכבר חיכו על השולחן, כמו גם על מנת הביניים, אחראי שף צביקה רבנר, השף המארח ממסעדת "oshi oshi". נגיע אליו עוד רגע. למנה הראשונה, קראב שניצל או בעברית מדוברת, שניצל סרטן שלם בציפוי פריך עם איולי וצילי. שף איציק מנטש ממסעדת "איזבל", בר פירות ים במתחם הארבעה בת"א, הגיע עם משהו טעים וחריף, שבא טוב מול הריף. בינתיים הגיעה מנת הביניים של שף רבנר המארח, קומבינציית סושי מרשימה, קלילה וטעימה, שנעלמה מהר מאד. הנגירי עף, הסושימי נטרף. גם אני.
 

כמה אירופאי - ככה מרוקאי

ספריבס, מסעדת "אנג'י"
ספריבס, מסעדת "אנג'י" צילום: יח"צ
שף עידו ארבייט ממסעדת "NG" בנווה צדק, מסעדת קונספט לבשרים משובחים, שנה שנייה ברציפות מסעדת הבשרים הטובה ביותר לפי "טיים אאוט ת"א", הכין לנו ספייריבס לבן במרינדה פיקנטית של יין לבן, שום ודבש. ללקק את האצבעות. עוד מנה עיקרית הגיעה הפעם מידי השף גיא פרץ, יועץ למסעדות "ORO" במושב גאליה ובראשון לציון, המציעות תפריט ממיטב האוכל המרוקאי. שף פרץ הכין טאג'ין שוק טלה עם ערמוני מים על מצע פתיתי קוסקוס זהב, נשמע אירופאי אבל טעים מרוקאי.

אחרונות בהחלט חביבות

על המתוקים ניצח שף שלומי אלפסי ממסעדת "EDISON", בר מסעדה מעוצב ברמה ברעננה, שהגיש פרפה יוגורט על קולי תות עם סלט תותים נענע ובלסמי. נו...זה כבר יותר מידי, שמישהו יוציא אותי מפה.

את כל הערב ליוו בקבוקיי היין של יקב "תבור" המצוין, תבור אדמה קברנה סוביניון טרה רוסה ותבור מסחה קינוח אדום. חובה לכל חובבי היין. פשוט חוויה לחיך ולמצב רוח.
 

בפסטיבל כמו בפסטיבל

פסטיבל "שף תאכל 7" מזמין את כולם ולא רק את מי שיכול תמיד, ליהנות משמונים וארבע מסעדות בשמונים וארבעה שח', לארוחה מלאה וב- 15 -20 שח' לכוס יין איכותית. הפסטיבל יתקיים בין ה -18-24 בינואר, אז תתאחדנה 84 מסעדות מרחבי הארץ ותישקנה במסגרתו את תפריטיהן לחורף 2009.

למרות המצב ואולי דווקא בגללו, כדאי שלא רק הצבא יצעד על קיבתו וגם אנחנו כאן עם כל הדאגה נקדיש שעה אחת להירגע. ואין כמו להירגע דרך הקיבה.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.