טארט טטן בננה בקרמל טופי

 
עודכן 17:04 17/01/2009
שי לי ליפא אנג`ל, על השולחן

קינוח חלומי של טארט טאטן בננה, שיביא אתכם למחוזות רחוקים. ככה בדיוק מתחילים שבוע מתוק

 
 
 
 
 
את המלית הקלאסית של תפוחים בקרמל מחליפות בננות בקרמל טופי. כל המתוק הנפלא הזה מכוסה בדסקית של בצק עלים, שלאחר האפייה הופכת בתנועה זריזה לתחתית הטארט.
 

חומרים לטארט בקוטר 24 ס”מ:

300 גרם בצק עלים
מעט קמח
75 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
1/3 כוס שמנת מתוקה
4-3 בננות קלופות וחצויות לאורכן
 

אופן ההכנה:

- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 4 מ”מ וקורצים עיגול בקוטר 28 ס”מ. מחוררים במזלג, מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה.
- מבשלים חמאה וסוכר במחבת בקוטר 24 ס”מ שמתאימה לתנור עד ליצירת קרמל בהיר. מוסיפים שמנת בזהירות, מערבבים היטב ומסירים מהאש. לא נורא אם נשארים גושים - הם יימסו בתנור. מצננים 10 דקות.
- מסדרים חצאי בננות על הקרמל, כשצידן החתוך כלפי המחבת. מניחים את עיגול הבצק על הבננות, ודוחסים את שוליו כלפי מטה לדפנות המחבת.
- אופים כ-20 דקות, עד שהבצק שחום. ממתינים 5 דקות, ורק אז הופכים את הטארט על צלחת הגשה.
 

מקור המתכון: שי לי ליפא אנג'ל | צילום: דניה וינר | סגנון: רותם ניר | מתוך גיליון 205, מרץ 2008

 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.