מתוקים לקוסמים מתחילים

 
אדום אש
אדום אש צילום: רונן מנגן
 
עודכן 17:09 17/01/2009
לילך גרמן, על השולחן

מהו סוד קסמם של המרקים המתוקים? לילך גרמן הקיייטררית, חושפת הכל עד הלגימה האחרונה

 
 
 
 
 
מרקים מתוקים הם כמו שיקויי קסם: מנה מזוקקת של שוקולד, קפה, אלכוהול או פירות, שנרקחת בזהירות ולוקחת את מי ששותה אותה למחוזות מפתיעים. הקייטררית לילך גרמן חושפת את סוד הקסם.
 
כשאני מכינה מרקים מתוקים לקייטרינג שלי, אני תמיד חושבת על האנשים שישתו אותם ומגניבה הפתעה קטנה. אני מדמיינת את אחד המלצרים מסתובב בין האנשים עם מגש עמוס קלמנטינות. מישהו מסתובב לרגע, מרים קלמנטינה בהיסח הדעת אל השפתיים, ולפתע מגלה שהיא מלאה בשוקולדה סמיכה וליקר תפוזים.

מרקים מתוקים הם הקינוח האידיאלי למי שאוהבים לשחק, פשוט כי אי אפשר לפשל בהם. שום דבר לא נשרף או נופל או נמס, וכל מה שנשאר הוא לעמוד מול הדלפק במטבח, “אליס בארץ הפלאות” פתוח לידכם, ולחלום.
 

מרק פירות אדומים

מתוק לו מתוק לו
מתוק לו מתוק לו צילום: רונן מנגן
מרק פירות יער אלכוהולי, שמשתלב נפלא עם גלידה חמצמצה, כמו סורבה קסיס. בחורף, כשהתותים ממש בשיא העונה, אני מוותרת על כל הפירות האחרים ונותנת לתותים לככב סולו.

חומרים ל-4 מנות:
לסירופ:
1 כוס מים
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס ברנדי (אם מוצאים ברנדי פטל צרפתי - עדיף)

למרק:
½1 כוסות תותים חתוכים גס
1 כוס פטל אדום טרי או קפוא
1/2 כוס דומדמניות אדומות טריות או קפואות

לקישוט:
פירות יער טריים
 

אופן ההכנה:

- מכינים את הסירופ: ממיסים מים וסוכר בסיר קטן. ממשיכים לבשל עד שהסירופ מסמיך מעט. מסירים מהאש, מוסיפים ברנדי ומערבבים. מצננים ומעבירים למקרר.
- מכינים את המרק ומגישים: טוחנים את כל חומרי המרק עם סירופ הסוכר במעבד מזון או בעזרת בלנדר ידני לתערובת חלקה.
- מניחים מסננת עם בד חיתול מעל קערה גדולה. יוצקים בהדרגה את התערובת הטחונה, עד שמתקבל נוזל צלול.
- מגישים קר ומקשטים בפירות יער טריים.
 
 

משקה שוקולטה-תפוז

הפתיעו את עצמכם
הפתיעו את עצמכם צילום: רונן מנגן
אני אוהבת להגיש את השוקולטה ההדרית הזאת לצד מקל בצק פריך ומסוכר (מתכון בהמשך). כשבא לי לעשות רושם, אני מסירה את חלקה העליון של מנדרינה קטנה ומוצקה, מרוקנת בזהירות את התוכן בעזרת כפית ומוזגת את השוקולטה פנימה.

חומרים ל-6 מנות:
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה
240 מ”ל (1 כוס) חלב
קליפה מגוררת מתפוז אחד
400 גרם שוקולד מריר קצוץ (רצוי 70% מוצקי קקאו לפחות)
1/4 כוס ליקר גרנד מרנייה
1 כפית תמצית וניל

להגשה:
6 קלמנטינות מרוקנות (אם רוצים)
 

אופן ההכנה:

- מביאים שמנת, חלב וקליפת תפוז מגוררת לרתיחה בסיר קטן. מסירים מהאש ומסננים.
- שמים שוקולד בקערה ושופכים עליו את החלב החם. טורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
- מוסיפים גרנד מרנייה ותמצית וניל ומערבבים.
- מגישים חם בתוך קליפת קלמנטינה או בכלים אישיים.
 

מקלות בצק פריכים ומסוכרים

מקלות מבצק פאי פריך מגולגלים בתערובת מתובלת של סוכר וקליפת תפוז. המתכון מספיק לכמות גדולה של מקלות, שנשמרים יופי במקפיא.

חומרים ל-30 מקלות:

לבצק:
125 גרם חמאה חתוכה לקוביות
280 גרם (2 כוסות) קמח
100 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) אבקת סוכר
קורט מלח
1 חלמון ביצה
מעט מים

לזיגוג:
1 ביצה טרופה עם מעט חלב
קליפה מגוררת מ-2 תפוזים
200 גרם (1 כוס) סוכר
 

אופן ההכנה:

- מערבבים חמאה, קמח, אבקת סוכר ומלח לתערובת פירורית. מוסיפים חלמון ומעבדים רק עד שהבצק אחיד. במידת הצורך מוסיפים מעט מים. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מרדדים את הבצק הפריך בעזרת מעט קמח למלבן בעובי 1 ס”מ, וחותכים למקלות באורך 10 ס”מ.
- מערבבים קליפת תפוז מגוררת עם סוכר בקערה רחבה.
- מברישים את מקלות הבצק בביצה טרופה, מגלגלים בסוכר המתובל ואופים כ-6 דקות עד הזהבה.
 

לילך - אוכל ועיצוב אמנותי

לילך גרמן היא השפית והבעלים של "לילך - אוכל ועיצוב אמנותי”, קייטרינג בוטיק שמתמחה בשילוב בין חומרי גלם טריים, בישול מוקפד ועיצוב קצת אחרת. הקייטרינג קיים 7 שנים ועורך אירועים בבתים פרטיים ובאתרים נבחרים, החל מזוג ועד 400 איש.
לילך [טל’ 054-4333960, www.lilachfood.co.il]
 

מאת: לילך גרמן | סגנון: רותם ניר | צילום: רונן מנגן | מתוך גיליון 215, ינואר 2009 - "40 מרקי חורף"

 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.