לאן לקחת אורחים מחו"ל

 
הממו אותם
הממו אותם צילום: אילוסטרציה: אימג`בנק/gettyimages
 
עודכן 10:05 19/01/2009
על השולחן

אפשר להתחיל בצפון עם מסעדת הבית של מלון מצפה הימים, להמשיך לדיאנא בנצרת ולעבור לבסטה בלב השוק התל אביבי הסואן. סיבוב דאווין לאורחים שזה מרחוק הגיעו

 
 
 
 
 

הוטל מונטיפיורי

זמן קצר אחרי שנפתחה הפכה המסעדה החדשה של רותי ומתי ברודו (“קופי בר”, “בראסרי”) למקום הכי לוהט בעיר. כמו קודמותיה, גם היא מתכתבת עם תרבות האוכל הצרפתית, אבל אם ה”בראסרי” שועתקה מפריז, “הוטל מונטיפיורי” יובאה מהריביירה: קירות בצבע שמנת, רצפה וריהוט של עץ שחור, עציצי דקל ומלצריות בשמלות שחורות קטנות. האוכל רובו צרפתי עם תגבור וייטנאמי ונגיעות מקומיות. האיכות נעה בין עילאית (קונסומה עם רביולי כבד אווז) לבעייתית (לברק בגריל), כאשר רוב המנות נמצאות איפשהו באמצע - טובות אך לא מסעירות. המקום קצת צפוף וקצת רועש מדי והשולחנות קצת קטנים מדי, ובכל זאת החוויה הכוללת מענגת. הזמינו מקום הרבה זמן מראש, ותיהנו ממסעדה שהיא מקום בילוי.

מונטיפיורי 36, טל’ 03-5646100
פתוח: כל השבוע-בוקר-לילה. עסקית: א’-ה’ ארוחה במחיר עיקרית
 

כרמלה בנחלה

בבניין תל אביבי משופץ ונאה, באזור שהופך בהדרגה למרכז קולינרי חשוב, דניאל זך ממשיך לספק אוכל טעים ולא טריוויאלי. “כרמלה” מוכרת גם בזכות הבראנץ’ השווה שלה. ויש גם ארוחת טעימות מעניינת, שאתם קובעים את מרכיביה. סגנון הבישול מתמרן באלגנטיות בין הים התיכון לאירופה, והסביבה רק הולכת והופכת יפה ויותר. עדיין מוסד תל אביבי.

התבור 46, מדרחוב נחלת בנימין, טל’ 03-5161417
פתוח: כל השבוע בוקר-לילה רצוף. ארוחת טעימות/בראנץ’: 120-89 שקל
 

הבסטה

בלב השוק הסואן
בלב השוק הסואן צילום: על השולחן
אל תתנו לאווירה הזרוקה, לשולחנות העץ המתנדנדים על המדרכה או לתפריט הכתוב בכתב יד להטעות אתכם: האוכל בבסטה, המתחבאת בסמטה קטנה בואך שוק הכרמל, מעולה ומדויק, והמחירים בהתאם. התפריט משתנה כמעט כל יום, אבל הבסיס קבוע: חומרי גלם טריים, לרוב מוגשים נאים (או אחרי צלייה/בישול קצר). מומלצים: פלמידה כבושה, טרטר בקר מתובל בחרדל, אנשובי וצלפים, קרפאצ’ו ירק (במיוחד קישואים ופרמזן) ונתח קצבים מעולה. יש תפריט יינות מרשים (200 בקבוקים). מסעדת שוק אחת מעל כולן.

השומר 4, שוק הכרמל, טל’ 03-5169234
פתוח: א’-ו’ בוקר-לילה
 

דיאנא

לדוחול ספאדי היתה שנה עמוסה: אחרי הופעתו בתוכנית “קרב סכינים” הוא העתיק את משכנה של מסעדתו הוותיקה למלון “גראנד ניו” בלב שכונת אל מוטרען. המסעדה החדשה יפה, גדולה ומזמינה יותר מהקודמת. האוכל עדיין דוחול קלאסי: מנות פתיחה עשירות שמגיעות בזו אחר זו לשולחן, הקבב המפורסם והסינייה. יש גם מקלובות, קפתא, מוחמאר וממולאים. הכל טעים אבל יקר מבעבר. אשר ל”דיאנא” המקורית - היא עובדת כרגיל, אם כי בפורמט “קליל” ופחות מחייב. אותה גברת בחליפה מגונדרת ויותר יקרה.

מלון גרנד ניו נצרת, אל מוטראן 5053/2, נצרת, טל’ 077-5156168
פתוח: כל השבוע צהריים-לילה
 
 

מוסקט

הוד והדר. מוסקט
הוד והדר. מוסקט צילום: על השולחן
החווה והגן המופלאים של המלון הם התשתית למטבחו של השף חיים טיבי. את הגבינות מייצרים במקום, ואת הבשר מביאים ממגדלים איכותיים בסביבה. המנות הראשונות טובות, אך איכותו של המקום מתגלה דווקא בעיקריות - טיפול משובח בבשר (בקר, טלה וגם גדי) ומנות דגים מוקפדות, ביניהן מנת הקפיטל - דג מיוחד במינו מהכנרת. הקינוחים מיישרים קו עם שאר התפריט. תפריט הצהריים כולל ראשונה, עיקרית וקינוח תמורת 125 שקל - אופציה משתלמת לכל מי שבאזור. גורמה בגליל.

מלון מצפה הימים, טל’ 04-6994523
פתוח: כל השבוע צהריים-לילה. עסקית: א’-ה’ צהריים ב-125 שקל
 

מתוך מדריך המסעדות 2009 של על השולחן

 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.