ראש כרוב

 
פופולארי מתמיד
פופולארי מתמיד צילום: דניאל לילה
 
עודכן 11:30 21/01/2009
אורלי פלאי-ברונשטיין, על השולחן

עונת הכרוב הגיעה ואיתה שלושה מתכוני חורף עם הירק הכי חסון בערוגה. כרוב ממולא, כרוב חמוץ - חריף וכרוב כבוש

 
 
 
 
 
הוא הפך מירק משעמם לפריט חובה בכל דיאטה אופנתית. הוא זול ונפוץ לאורך כל השנה, אבל עכשיו הוא במיטבו. 3 מתכוני חורף עם כרוב.
 

כרוב ממולא בפריקי

מלא בעצמו
מלא בעצמו צילום: דניאל לילה
4 מנות • פריקי היא הדגן הכי חורפי והכי טרנדי • 25 דק’ הכנה • 45 דק’ בישול

מצרכים:

1 כרוב גדול, מומלץ מזן בלאדי הפחוס
2 בצלים קצוצים
3 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות
1 כוס פריקי שטופה ושרויה חצי שעה במים
200 גרם בשר בקר טחון (לא חובה)
צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 כוסות מרק
1 כף מחית עגבניות מיובשות
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:

- מפרקים את הכרוב לעלים (ראו פטנטים בהמשך).
- מטגנים בצל בשמן זית להזהבה. מוסיפים שום, פריקי ובשר ומטגנים להשחמה. מורידים מהאש, מוסיפים פטרוזיליה, מתבלים ומערבבים.
- עורמים כף גדושה של מלית על כל עלה, סוגרים את השוליים הצדדיים ומגלגלים תוך כדי הידוק. מניחים בסיר בצפיפות.
- מערבבים מרק עם מחית עגבניות ומיץ לימון ויוצקים על הממולאים. מבשלים כשעה-שעה וחצי על אש נמוכה, עד שגרגרי הפריקי רכים. מגישים חם או בטמפ' החדר.
 

פטנטים: 3 דרכים לפרק את הכרוב לעלים:

מתחילים בהוצאת הגזע עם סכין.
- חולטים במים רותחים מסירים את העלים שמשתחררים, מחזירים למים הרותחים וממשיכים.
- מאדים במיקרוגל מפעילים על 2 דק' מוציאים את העלים שמשתחררים, מחזירים למיקרוגל וממשיכים.
- מקפיאים את הכרוב למשך לילה - העלים מתרככים ומתפרקים בקלות.
 

מרק כרוב חמוץ-חריף

ככה פשוט, כמה טעים
ככה פשוט, כמה טעים צילום: אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages
4 מנות • 5 דק’ הכנה • 10 דק’ בישול • מרק כרוב - לא רק לדיאטה!

מצרכים:

1 ליטר ציר ירקות או עוף
1 כפית מחית קארי אדומה
2 כפות רוטב סויה
1 כפית קליפת לימון מגוררת
5 פטריות שיטאקי מיובשות
3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
3 כוסות כרוב פרוס דק

אופן ההכנה:

- מביאים לרתיחה את כל החומרים מלבד הכרוב ומבשלים 10 דקות נוספות.
- מפזרים את הכרוב בין צלחות ההגשה, יוצקים מהמרק ומגישים. הכרוב מתרכך מהחום.

גיוונים:
• מוסיפים רצועות חזה עוף או בקר.
• מוסיפים טופו.
• מוסיפים אטריות אורז.
 
 

למזווה: קפוסטה (כרוב כבוש)

הישר למזווה
הישר למזווה צילום: אילוסטרציה: אימג'בנק/gettyimages
צנצנת חמוצים גדולה • בחורף - ממתינים כשבועיים וחצי, בקיץ 10-7 ימים יספיקו
• מתכון של משפחת מנובלה

מצרכים:

1/2 פלפל חריף
1 כרוב בינוני חתוך לרבעים ואז לפרוסות עבות של 3 ס”מ
2 גזרים פרוסים דק
2 עגבניות בשלות חתוכות לשמיניות
4 גבעולי סלרי
לתחמיץ:
מים ומלח ביחס של 1 כוס מים ל-1 כפית מלח

אופן ההכנה:

- מניחים פלפל חריף בתחתית הצנצנת. מסדרים עליו מחצית מכמות הכרוב, מחצית מכמות הגזר והעגבניות וחוזר חלילה, עד שהצנצנת מלאה. מסדרים עלי סלרי מעל.
- יוצקים מי מלח עד לכיסוי תוכן הצנצנת. סוגרים וממתינים כשבוע-שבועיים וחצי, תלוי במזג האוויר.
 

מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניאל לילה | מתוך גיליון 215, ינואר 2009 - "40 מרקי חורף"

 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.