שבלולי תפוחים וקלבדוס

 
עודכן 09:22 22/01/2009
אבנר לסקין, על השולחן

מאפה מיוחד לסופ"ש, ממולא בתפוחים הישר מנורמנדי, ספוג בקלבדוס ריחני

 
 
 
 
 

חומרים ל-14 יחידות:

לבצק:
1 כמות בצק בריוש בסיסי קר (לחצו לצפיה מתכון)
1 ביצה טרופה
1/4 כוס פניני סוכר (סוכר גבישי - לא חובה. להשיג בחנויות אפייה)

למלית:
4 תפוחי גולדן דלישס קלופים, מנוקים מגרעינים וקצוצים דק
2 כפיות קינמון
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
100 גרם חמאה מומסת
2 כפות קלבדוס (או ברנדי)
 

אופן ההכנה:

כבר לא חבויים בתוך הקונכייה
כבר לא חבויים בתוך הקונכייה צילום: דניאל לילה
- מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- מבשלים תפוחים, קינמון, סוכר וחמאה בסיר על להבה בינונית במשך 15 דקות לריכוך התפוחים. מערבבים מדי פעם. מעבירים לקערה ומוסיפים קלבדוס.
- מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי 3 מ”מ. חותכים מהבצק מלבן בגודל 30X20 ס”מ. את השאריות עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשימוש אחר.
- מפזרים את תערובת התפוחים על הבצק באופן שווה. מגלגלים את הבצק לאורכו לרולדה באורך 30 ס”מ. פורסים את הגליל לפרוסות בעובי 3 ס”מ, ומניחים את הפרוסות בשכיבה בתבנית במרווחים של 5 ס”מ. מתפיחים את הפרוסות במקום חמים, עד שהן משלשות את נפחן.
- מחממים תנור במצב טורבו ל-180 מעלות.
- מברישים את הבצק בביצה טרופה, מפזרים מעל גבישי סוכר ואופים 15 דקות או עד שהמאפים זהובים ואווריריים.
 

מקור המתכון: אבנר לסקין | צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף | מתוך גיליון 205, מרץ 2008

 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.