מרק בצל, יין ותפוזים

 
לא על הבצל לבדו
לא על הבצל לבדו צילום: דניה וינר
 
עודכן 10:52 26/01/2009
שי לי ליפא אנג`ל, על השולחן

מרק בצל צרפתי קלאסי, שזוכה לשדרוג נפלא בטעמו בשילוב ארומה חיננית במיוחד של תפוזים

 
 
 
 
 
מיץ התפוזים עושה נפלאות לטעמו של המרק הצרפתי הקלאסי וגם מעניק לו גוון זהוב.
 

חומרים ל-4 מנות:

ניחוחות הדר
ניחוחות הדר צילום: דניה וינר
50 גרם חמאה
6 בצלים גדולים קלופים ופרוסים לטבעות בעובי 1/2 ס”מ
2 כפות קמח
1/2 כוס יין לבן
1 כוס מיץ תפוזים
3 כוסות מים מינרליים
מלח ופלפל שחור גרוס

לקרוטונים:
8 פרוסות בגט בעובי ½1 ס”מ
מעט שמן זית
75 גרם גבינת קשקבל מגוררת גס
 

אופן ההכנה:

- מכינים את המרק: ממיסים חמאה בסיר על להבה בינונית. מוסיפים בצלים ומטגנים כ-10 דקות עד להזהבה. בוחשים מדי פעם. מוסיפים קמח ויין, מערבבים ומבשלים 3-2 דקות, עד שהיין מתאדה.
- מוסיפים מיץ תפוזים ומים, ממליחים, מפלפלים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כ-20 דקות עד שהבצל רך.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מכינים את הקרוטונים: מברישים פרוסות בגט במעט שמן ומפזרים גבינה מגוררת. אופים 10-5 דקות, עד שהגבינה מזהיבה. מצננים ושומרים בקופסה אטומה.
- מגישים קערית מרק חם, ומפזרים עליו קרוטונים
 

מקור המתכון: שי לי ליפא אנג'ל | צילום: דניה וינר | סגנון: דלית רוסו

 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.