ביקור מלוקק

 
כאן הכל מתחיל
כאן הכל מתחיל צילום: יח``צ
 
עודכן 14:17 28/01/2009
הלל הדר ויערה מרגולין

כיצד עושים טראפלס, קינוח קפה או כדורי נוגט עם שוקולד? שתי חברות יצאו לדרך לטעום, להתלכלך ולחוות סדנת שוקולד

 
 
 
 
 
בבוקר מעונן של יום שישי, נסענו דרומה לממלכת השוקולד של נטע סופר, שתי חברות, שמאוד אוהבות שוקולד. אחוזות התרגשות הגענו לחנות קטנה ומזמינה, צבועה בגוונים רכים ועמוסה כל טוב. נטע קיבלה את פנינו בלבביות, כשהיא מוקפת שוקולד באריזות צלופן, צנצנות עם פרלינים ושאר דברים מתוקים.

עולם השוקולד של נטע הוא קטן וחמים, מלבד החנות והמטבח, בו היא עובדת, גרם מדרגות צדדי מוביל לקומה העליונה של הסדנאות. עלינו למעלה יחד עם חברינו לסדנה, שהיו חביבים מאוד ואוהבי שוקולד לא פחות מאיתנו. מאוחר יותר התברר לנו שכל אחד מהם קיבל את הסדנה כמתנת יום הולדת, מה שגרם לנו להרים כוסית עם ליקר שוקולד מספר פעמים.
 

בדרך לגימנסיה

נוזל החיים
נוזל החיים צילום: יח"צ
נטע היא שוקוליטיירית מקצועית שעובדת בשיטות מסורתיות ומקפידה להשתמש ברכיבים טבעיים ואיכותיים ללא חומרים משמרים. היא למדה אצל שוקוליטיירים בארץ ובחו"ל, ולא שוכחת להזכיר את אמה, שממנה קיבלה את האהבה לאפייה ומתוקים. פעמיים עזבה מסלולי לימודים ולא ויתרה על החלום, עד שדרכה הובילה לשביל השוקולד.

להתמכר לחוויה

הסדנה מתחילה בטעימות פרלינים, מה ששימח אותנו מאוד, וממשיכה לרקע על היסטוריה של השוקולד, מקורו ותהליך הכנתו. נטע מסבירה בהתלהבות ונראה שהדבר חדור בה. היא מקפידה ללמדנו ששוקולד צריך המון יחס, אהבה ודייקנות, ושאכילת שוקולד לא נעשית כלאחר יד, אלא מתבצעת כשכל החושים מעורבים, חשים את המרקם, רואים את הברק, מרגישים את הטעם נמס ושומעים את השוקולד מתפצח בפה, והריח... הו הריח המשכר.
 

מלכלכים את הידיים

לא עומדים בפיתוי
לא עומדים בפיתוי צילום: יח"צ
אנחנו עוברים לחלק החוויתי והמעשי של הסדנה. מתחלקים לזוגות, כל זוג מכין קינוח אחר בעוד האחרים מתבוננים (וכמהים לאיזה טעימה חטופה). אנחנו התנדבנו להיות ראשונות ולהכין טראפלס. נטע מחלקת לנו סינרים, מביאה חמאה ושמנת, שוקולד מריר וברנדי, ואנחנו מתמלאות שמחה. כן, כל כך קל לרגש אותנו, אוהבי השוקולד. לאחר ערבוב החומרים אנחנו נשלחות לשים במקפיא, לזרז תהליכים, כדי שהתערובת תתקשה ונוכל לקרוץ ממנה עיגולים. אחרינו מכינים כדורי נוגט עם שוקולד קצוץ ואגוזי לוז, (שהיו טעימים עד כאב) גם הם נשלחים למקפיא. הזוג האחרון מכין קינוח הל וקפה, מושחת במיוחד, שבין היתר מורכב משמנת, שוקולד מריר, זרעי הל וליקר אספרסו (שמיוצר במקום).

אנחנו עושים הפוגה קלה ומתענגים על משקה "סחלב" משוקולד לבן מתובל באניס, וניל וקינמון, שהוכן במקום. המשקה היה מעולה, סמיך ומתוק במידה הנכונה ועשיר בטעמים. ואז הגיע ה"חלק המלוכלך": אנחנו משנסים מותניים, מפשילים שרוולים, מוותרים על הכפפות, מוציאים את הקערות מהמקפיא ומתחילים במלאכה. יחד יוצרים כדורי טראפלס ומגלגלים בקקאו, מכינים כדורי נוגט, תוקעים בעדינות מקל קינמון ויוצקים לתבניות קטנות את קינוח הקפה. הכל נעשה בצוות תוך עבודת קודש של ליקוק כפיות פה ושם ו"ניקוי" קערות משוקולד עודף, כי מישהו צריך לעשות גם את העבודה השחורה.
 

חלום שהתגשם

הסדנה מסתיימת ואנחנו מקבלים הביתה את הקינוחים שהכנו ויורדים לאיטנו במדרגות, על אף שלכל אחד מאיתנו שקית שלמה של קינוחים, אף אחד לא ויתר על רכישה כלשהי בחנות. בדרך הביתה עם כל הקינוחים, המתכונים והמתוקים באמתחתנו נזכרנו שלמדנו עוד משהו, לא לוותר אף פעם על החלום שלנו.

נטע בשביל השוקולד: חנות שוקולד , Take Away, קייטרינג, שוקולד בר, מתוקים, אירועים וסדנאות יהוד, העצמאות 40 (בניין טופרסקו). לביקור באתר
 
 

גלריה מתוקה

רגע לפני הליקוק

מלכלכים ידיים

תוקעים יתד

לפני תכנית ההקפאה

מתמכרים לטעם

פאר היצירה

מתוק לו מתוק לו

ארון הקודש

עוד כתבות במדור חדשות האוכל
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.