הקשר הרוסי

 
אחרי העבודה
אחרי העבודה צילום: יח``צ
 
עודכן 07:12 05/02/2009
ורדי

על חורבותיה של RDB, קמה לה מסעדה חדשה בשם "פושקין" המתהדרת בהיסטוריה רוסית עשירה ובשף שעושה קסמים. יצאנו לבדוק

 
 
 
 
 
אלכסנדר פושקין 1799-1837 היה אבי הספרות הרוסית המודרנית, סופר ומחזאי שהיה ידוע בדעותיו ובהתנהגותו החדשנית המתנערת ממוסכמות, נהרג בדו קרב אותו יזם הוא עצמו ביריות מאקדחו של הצרפתי טאנטס, סיבת הדו קרב הייתה כמובן... אישה. אישתו של פושקין, שניהלה רומן עם הצרפתי.
בעלי המסעדה מר אלכסיי זכרנקו, איש עסקים חובק עולם בן 45 ומרשים במיוחד מסן פטרסבורג, השכיל לשלב ידיים עם הצרפתי מטאו פאקו שדורג ע"י ה"גומיו" לאחד משמונת "טבחי המילניום" וכך שפאקו הצרפתי מנהל, מר זכרנקו הנכבד מסמן ניצחון ראשון על ליבה של היפיפייה הישראלית ופותח את מסעדת "פושקין" במונטיפיורי 27 ת"א, כיריית פתיחה להמשך השקעותיו בארץ הקודש.
 

אוהב...לא אוהב...אוהב...

כשנכנסתי לפושקין לא היה ברור לי אם נכנסתי למסעדה בסן פטרסבורג, ניו-יורק או פריז. בר יינות מודרני הוא הקיר האחורי, לצידו שתי פינות רוסיות אותנטיות למדי, שימוש נכון בעמודים התומכים במקום, בשילוב עם ספות חצי עגולות עם משענת גב גבוהה, יוצרים אווירה יוקרתית מערבית המשלבת אותנטיות רוסית שורשית, שלא נופלת מאחותה ואולי אפילו ההפך, ואחרי כוס קברנה בן 5 שנים, הן אפילו מתחברות... התרבויות.
 

השף קובע

הכתובת נמצאת על הקיר
הכתובת נמצאת על הקיר צילום: יח"צ
אז יש בר עשיר במיוחד ועוד נחזור אליו, אבל תור האוכל לדבר ועליו אחראי שף דניאל גריבלדי, דור חמישי למשפחת טבחים מצרפת, עטור ידע וניסיון מבישול במסעדות יוקרה ברחבי העולם, בוגר בית הספר הצרפתי הגבוה לבישול " compagnon du tour de france et des devoires".

ראשונות: מדגם חלקי
טריו של פואה גרא, אגסים צלויים בדבש, מנגו ושוקולד מפולפל (88 ₪)
שלישיית טרטר,דג, בשר, ירקות, על הסכין (44 ₪)

טאפאסים: מדגם חלקיקי
קלמארי בסגנון באסקי (24 ₪)
קרפציו בקר בכמהין של פרובאנס (24ש"ח)
סלט גבינת עזים חמה בדבש (24 ₪)

עיקריות: מדגמון
צלע עגל צלויה בחציר, בזיגוג של ריבת תאנים ( 140 ₪)
פילה בקר פושקין עם פואה גרא וכמהין של פרובאנס, משולב בוודקה (210 ₪)
פילה לוקוס בחלב קוקוס (94 ₪)
לובסטר מחבל ברטאניה(אין לי מושג איפה זה) בנוסח "ארמוריקן"- רוטב סרטנים ושמן זית (330 ₪)

אחרונות: מדגמית
גחמה תל-אביבית עם דובדבנים קונפי (35 ₪)
"סקנדל בפושקין" (35 ₪)
 
 

אל תסתכל בקנקן

אז מה יש בו? ניסיון אמיץ של הבעלים מר אלכסיי זכרנקו להשריש תרבות בילוי המקובלת בעולם השפע, ניסיון לחבר תרבויות, ליצור שותפויות וליהנות מיוקרה וטוב טעם. כבר מהשעה 19:00
הבר נפתח לתת לאלה שיודעים שמגיע להם מקום בילוי, ישר אחרי שעות העבודה, מהמשרד אל המסעדה והבר השכונתי האקסקלוסיבי.

מר זכרנקו עשה כל מה שהוא יודע לעשות והכי טוב, מנהל בעל ניסיון, שף תותח שאין עוררין על תוצאותיו והשקעה של הרבה כסף שמשתקפת במקום. אם תהא זו פריצת דרך ביצירת מקום שמתקרב לקוד הבילוי העסקי - אירופאי - מערבי (שותים ישר אחרי העבודה וממשיכים עם ארוחת ערב), ימים יגידו, אך בכל מקרה הניסיון מבורך.

פושקין, בר מסעדה, מונטיפיורי 27, ת"א.
 

בדירוג שלנו: ארבעה כובעי שף מתוך חמישה

 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.