ארוחת מרק ולחם

 
המרק פה, אבל איפה החורף?
המרק פה, אבל איפה החורף? צילום: דניאל לילה
 
עודכן 15:52 04/02/2009
שי לי ליפא אנג`ל, על השולחן

מרק חם עם עגבניות קוסקוס ותרד ולצידו, לחם שום היישר מהתנור, מהסוג שלא ניתן לעמוד מולו מבלי ליפול בקסמו

 
 
 
 
 
מגיעים הביתה, מפעילים את התנור ומתחילים בהכנת המרק. בזמן שהוא מתבשל מנשנשים לחם שום חם מהתנור.
 

מרק: עגבניות, תרד וקוסקוס

שידרוג בצלחת
שידרוג בצלחת צילום: דניאל לילה
6-4 מנות • גרסה משודרגת למרק העגבניות הביתי • 20 דק' בישול

2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ גס
2 שיני שום קצוצות
6 עגבניות בשלות קצוצות גס
3 כוסות מים מינרליים או מסוננים
3/4 כוס קוסקוס מלא
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כוס עלי תרד קצוצים גס

להגשה:
100 גרם גבינת פטה מפוררת גס

אופן ההכנה:

- מחממים סיר על להבה בינונית. מוסיפים שמן ובצל ומאדים כ-5 דקות, עד שמתרכך. מוסיפים שום, עגבניות ומים, מתבלים ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות.
- מוסיפים קוסקוס, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות ללא כיסוי, עד שהקוסקוס מוכן. מכבים את האש.
- מוסיפים תרד, טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים גבינת פטה ומגישים.
 

ליד המרק: לחם שום

8-6 מנות • אחד הזכרונות הטעימים משנות ה-80’ • 2 דק’ הכנה • 15 דק’ אפייה

4 לחמניות בגט
לחמאת שום ופטרוזיליה:
100 גרם חמאה רכה
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום קצוצה
קורט מלח

אופן ההכנה:

- מכינים חמאת שום: מערבלים את חומרי החמאה במעבד מזון עד לקבלת משחה. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מורחים ואופים: פורסים כל לחמנייה כמעט עד סופה לפרוסות בעובי 2 ס”מ ומורחים בחמאה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 15-10 דקות עד להזהבה ומגישים.
 

לא אוהבים שום?

אפשר לתבל את החמאה בפפריקה מעושנת, אנשובי מעוך, פסטו או מחית עגבניות מיובשות.
 
 

מאת: שי לי ליפא אנג'ל | צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו | מתוך גיליון 215, ינואר 2009

 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.