פסטה בבולונז צמחוני

 
לא לצמחונים בלבד
לא לצמחונים בלבד צילום: אילוסטרציה: אימג`בנק/gettyimages
 
עודכן 12:09 11/02/2009
שי לי ליפא אנג`ל ואורלי פלאי-ברונשטיין

ראגו שופע ירקות ארומטיים, שיכול להיות אופציה מצוינת למנה עיקרית צמחונית. מתוך הספר "המטבח הבריא של על השולחן"

 
 
 
 
 

6-4 מנות • 10 דק’ הכנה • 30 דק’ בישול

דניאל לילה
דניאל לילה צילום: טורפים את זה
כוס שמן זית
1 בצל גדול קצוץ גס
2 גזרים חתוכים לקוביות בגודל 1 ס”מ
2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות בגודל ס”מ
2 זוקיני חתוכים לקוביות בגודל ס”מ
2 שיני שום קצוצות
4 עגבניות קצוצות גס
1 סלסילה פטריות שמפיניון קצוצות גס
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
1/2 כוס יין אדום
מלח ופלפל שחור גרוס
500 גרם פסטה מבושלת להגשה

אופן ההכנה:

- מכינים את הרוטב: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן, בצל, גזר וסלרי ומאדים כ-3 דקות. מוסיפים זוקיני ומאדים 3 דקות נוספות.
- מוסיפים את שאר החומרים, מתבלים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-30 דק' ללא כיסוי, עד שהנוזלים מצטמצמים.
- בינתיים מכינים את הפסטה: מרתיחים מי מלח בסיר גדול, מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד לדרגת אל-דנטה.
- מגישים: מסננים את הפסטה, מוסיפים את הרוטב, מערבבים ומגישים.
 

מקור המתכון: שי לי ליפא אנג'ל ואורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר

 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.