פאייה בשרים

 
 
עודכן 10:34 19/02/2009
אהרוני, ערוץ 10

שוקי עוף, בשר כבש, צ'וריסוס ושלל ירקות יהפכו בסופו של תהליך מעט ארוך לחוויה קולינרית מרשימה

 
 
 
 
 

מצרכים:

חצי כוס שמן זית משובח

בשר:

6 שוקי עוף טריים
500 גר' בשר כבש חתוך לקוביות קטנות
6 נקניקיות צ'וריסוס טובות

לירקות:

4 לבבות ארטישוק טריים, חתוכים לאורכם לרבעים
1 ברוקלי חתוך לפרחים קטנים
300 גר' שעועית ירוקה, חתוכה לפיסות של כ-3 ס"מ
6 אספרגוס עבים קלופים, חתוכים לשלושה חלקים
1 בצל אדום קצוץ
1 פלפל ירוק חריף מנוקה מחרצנים, קצוץ
3 שיני שום קצוצת
1 כף רוזמרין קצוץ
1 כף תימין
3 עגבניות מרוסקות
מרק צח או מים רותחים

3 כוסות אורז עגול
רבע כפית חוטי זעפרן מדוללים במעט מים חמים
מס' ענפי טימין
 

אופן הכנה:

- שמים את השמן במחבת פאייה רחבה מאד. כשהשמן חם מאד, מכניסים פנימה את בשר הכבש – ממליחים, מפלפלים ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר שחום ויפה. מזיזים את הבשר המטוגן לשוליים של המחבת ומטגנים את שוקי העוף, ממליחים ומפלפלים, עד שהם משחימים יפה יפה, ומזיזים אותם לשולי המחבת. לבסוף מטגנים את הנקניקיות עד להשחמה יפה, רק אז חותכים אותם לשלושה חלקים, ומזיזים לשולי המחבת.
- מוסיפים את לבבות הארטישוק למרכז ומטגנים להשחמה. מזיזים לשוליים. מוסיפים את הברוקולי ומשחימים. מזיזים לשוליים. משחימים את השעועית. מזיזים לשוליים. משחימים את האספרגוס, מזיזים לשוליים.
- מוסיפים למרכז המחבת את הבצל, שום ופלפל חריף ומטגנים שתי דקות.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים עם הפלפל, השום והבצל ומבשלים יחד שתי דקות.
- מערבבים יחד במחבת את כל החומרים המטוגנים, טועמים, ממליחים ומפלפלים בהתאם.
- מוסיפים מרק צח כדי כיסוי, מוסיפים את הזעפרן המדולל ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את האורז ומקפידים. מניחים מספר ענפי טימין על הפאייה, מבשלים על להבה נמוכה, שתהיה רתיחה עדינה, בעבוע קל כ-45 דקות, עד שהנוזלים מתייבשים.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.