מרק קרם תאילנדי

 
יום כתום
יום כתום צילום: דניאל לילה
 
עודכן 11:19 17/02/2009
רות אוליבר, על השולחן

מרק קרם תאילנדי כתום עם חלב קוקוס. משהו שכיף לאכול, מכורבלים בפוך אל מול הטלוויזיה

 
 
 
 
 

6 מנות • 20 דק' הכנה • 40 דק' בישול

1 כף שמן זית
3 גזרים
1 בטטה גדולה
1 ק”ג דלעת חתוכה לקוביות
2 כפות סוכר
1 כפית ג’ינג’ר טרי מגורר
1 גבעול למון גראס (החלק הלבן) קצוץ דק
1/2 כפית משחת קארי צהובה
½1 ליטר ציר ירקות או עוף
500 מ”ל חלב קוקוס
 

להגשה:

אגוזי פקאן סינים קצוצים
 

אופן ההכנה

- מחממים שמן בסיר. מוסיפים גזר, בטטה, דלעת וסוכר, ומזגגים כ-15 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים ג’ינג’ר, למון גראס וקארי ומערבבים עוד 2 דקות.
- מוסיפים ציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה או עד שהירקות מתרככים.
- טוחנים את המרק למחית, מוסיפים חלב קוקוס תוך כדי ערבוב ומחזירים לסף רתיחה. טועמים, מתקנים תיבול ומכבים את האש.
- מגישים עם מעט פקאנים מסוכרים קצוצים.
 
מקור המתכון: רות אוליבר | צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו | מתוך גיליון 215, פברואר 2009 - "40 מרקי חורף"
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.