סטייק טונה

 
 
עודכן 15:20 22/02/2009
אהרוני, ערוץ 10

אהרוני והשף, שגב משה, מפתיעים עם מתכון מיוחד של סטייק טונה עם קרם חצילים, עגבניות וסלרי

 
 
 
 
 

מצרכים:

4 סטייקים עבים של טונה (רצוי לבנה)
שמן זית
מלח, פלפל גרוס.
3 גבעולי סלרי חתוכים לפיסות של 6 ס"מ

לטפנד:
100 גרם זיתי קלמטה מגולענים
2 שיני שום
כפית טימין
שמן זית
פלפל

לרוטב:
שליש כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון
1 כפית גרגירי כוסברה כתושים
קליפת לימון מגורדת
2 עגבניות קלופות, חתוכות לקוביות
מלח, פלפל
10 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות

לקרם חצילים:
2 חצילים טריים
3 שיני שום קונפי
מלח, פלפל
שמן זית
פטרוזיליה קצוצה
מעט שבבי צ'ילי
 

הכנה:

-מכינים את קרם החצילים: שורפים את החצילים על הכיריים, עד שהם רכים. קולפים ומקררים כמה דקות. מרסקים במעבד מזון עם השום קונפי, שמן זית מלח ופלפל.
-מכינים את הטפנד: שמים את כל החומרים במעבד מזון ומרסקים לתערובת פירורית.
-ממליחים ומפלפלים את הסטייקים ומפזרים מעט גרגירי כוסברה. מורחים בשמן זית וצורבים על מחבת פסים מטפלון כשלוש דקות מכל צד.
-מאדים במעט שמן זית את מקלות הסלרי ומיץ הלימון.
-במקביל, מכינים את הרוטב: שמים את השמן, מיץ מקליפת לימון במחבת ומבשלים. ממליחים ומפלפלים, מערבבים פנימה את קוביות העגבנייה לבישול של דקה.
מורידים מהאש ורק ברגע האחרון מערבבים פנימה את הבזיליקום.
-שמים רוטב על ארבע צלחות, מפזרים סביב את הסלרי ועלי בזיליקום קטנים ושלמים,
מורחים על כל דג מעט טפנד, מניחים "קנל" של קרם חצילים ומגישים.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.