חצ'אפורי

 
 
עודכן 15:44 22/02/2009
אהרוני, ערוץ 10

אהרוני והבשלנית, מאיה טטרו, מכינים מאפה גרוזיני מסורתי, שיעשה לכם טעם של עוד

 
 
 
 
 

המתכון לבצק:

4 כוסות מים פושרים
חצי כוס שמן חמניות
כף חומץ רגיל
2 כפות וויסקי או וודקה
חצי כפית סוכר
כף מלח דק
קמח מנופה עד שהבצק לא ידבק לידיים

הגבינות:

קילו גבינת חמד של "תנובה"
חצי קילו גבינת כנען
2 ביצים שלמות
מערבבים הכל יחד עד שמתקבלת עיסה אחידה
 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד שהבצק לא נדבק לידיים. משהים את הבצק וכל רבע שעה מעבדים ביד את הבצק. לאחר שעה וחצי מחלקים לעיגולים בגודל של ביצה. חצי שעה לאחר מכן מרדדים כל עיגול לחתיכת בצק בנפרד, במשך חמש דקות. לאחר מכן מתחילים לפתוח את הבצק לעלה, משמנים ומקפלים כמו מעטפה. מניחים בתוך כל ריבוע בצק 2 כפות מתערובת הגבינות ומקפלים לצורת מעוין יפה, מניחים על נייר פרגמנט ואופים בחום גבוה 200 מעלות. מוציאים כשזה זהוב ומיד לאחר מכן מניחים על מגש אחר עם נייר סופג.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.