מאפה עגבניות עם פירה

 
 
עודכן 11:25 26/02/2009
אהרוני, ערוץ 10

מאפה מיוחד של עגבניות עם גבעות פירה אפויות, קרוצות בעזרת כף גלידה. יציאה עסיסית לשבת

 
 
 
 
 

מצרכים:

6 עגבניות בשלות, חצויות לרחובן
מעט שמן זית
כף טימין
מלח גס, פלפל שחור גרוס
חצי כוס פירורי לחם

לפירה:

1 ק"ג תפוחי אדמה מבושלים
2 ביצים
חצי כוס מרק צח
שליש כוס שמן זית
2 שיני שום מעוכות
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור טחון טרי
 

הכנה:

- מועכים את תפוחי האדמה לפירה חלק ומערבבים אותו עם כל שאר חומרי הפירה לתערובת חלקה.
- מורחים על חצאי העגבניות במעט שמן זית, מפזרים טימין, מלח ופלפל וצולים מתחת לגריל הביתי כחמש דקות.
- שמים את העגבניות בתבנית עגולה, עם הצד החתוך כלפי מעלה.
- אוספים את הפירה בכף גלידה קלאסית ומניחים בגבעות על העגבניות עד שכל פני השטח מלאים בגבעות פירה. מורחים בשמן זית ומפזרים מעל פירורי לחם.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות ל-15 דקות.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.