איבדה את הדרך

 
הדושפרה של דרך המשי
הדושפרה של דרך המשי צילום: יח``צ
 
עודכן 10:06 26/02/2009
שגיא ניר

ההבטחה לקבל טעימות מהעולם האוריינטלי - בוכרי, הסתיימה בשיפודייה עם מסכי פלזמה ומוסיקת MTV. "דרך המשי" או דרך המיינסטרים?

 
 
 
 
 
דרך המשי היא כינוייה של סדרת נתיבי מסחר יבשתיים וימיים, שתחילתם במזרח אסיה, בסין הרחוקה ויעדם הסופי במזרח התיכון, בסוריה השכנה. אלא שבעוד הגמלים, הסוסים, השטיחים והמתכת עברו את כל הדרך מן הקצה אל הקצה, הסוחרים עצמם התחלפו לאורך חלקים רבים של המסלול. הביקור שלנו במסעדת "דרך המשי" ברמת גן, שהבטיח התנסות בעולם המסתורי של המטבח הבוכרי, הסתיים בצורה דומה: יציאה לדרך עם תקוות לטעימה מהמזרח הקדום, אך סיום במציאות הפשרנית והעממית של סיחים-חומוס-חמוצים. הטעמים, האווירה והרצון לעשות משהו אחר וייחודי, נתקעו איפה שהוא בדרך.

ניחוחות רמת גניים

כבר מן המבט הראשון ניכר כי המפגש עם העולם הבוכרי יתרחש, אם בכלל, רק על הצלחת. המסעדה, שנמצאת בקרבת המגדלים האפורים שבאיזור הבורסה ברמת גן, משתרעת על שטח רחב מתחת לעוד בניין משרדים, וכוללת בר ארוך ולא מזמין, מספר לא קטן של שולחנות עם כסאות עור בצבע חום, וכמה ספות עור, סטייל דיינר אמריקאי, הצופים אל הרחוב הלא ממש אטרקטיבי שבחוץ. ההתמקדות באפרוריות הרמת גנית היתה נמנעת, אלמלא המחסור באווירה האותנטית שסיפקו שני מסכי פלזמה בינוניים, ששידרו סרט אמריקאי נדוש, וקירות שכללו חלון זכוכית ענק בצלע אחת, ובאחרת מספר בקבוקי יין. הניחוחות, האווירה והמסורת נעלמו לטובת מוסיקת MTV קצבית שהושמעה במקום. התחלה לא אידילית למקום שמבטיח טעימה אוריינטלית אחרת.
 

איפה בוכרה?

גושגיג’ה נוסח דרך המשי
גושגיג’ה נוסח דרך המשי צילום: יח"צ
מסעדת "דרך המשי", נפתחה לפני קצת יותר מחודש, ומציעה תפריט שכולל מספר לא גדול של תבשילים מסורתיים לצד מנות מן המטבח המזרחי הקונבנציונלי. גושגיג’ה היא בצק בוכרי אפוי, במילוי קוביות של בשר כבש ובצל (29 שח' למספר יחידות), כשבאותו מחיר תקבלו את המנטו - גרסה בוכרית לדים-סאם, בשילוב דומה של בשר ובצל. הבאחש, המנה המעניינת היחידה שאכלנו, היא תבשיל של אורז עם עוף, קוביות בשר עגל ועשבי תיבול (35 ש"ח), שהשאירה דווקא תחושת אכזבה: מוטב לו המקום היה מעז יותר להתקרב לאותנטיות הבוכרית, על חשבון הבריחה למציאות.

בישראל 2009, זו של מיתון ואי ודאות, צריך הרבה אומץ, שלא נאמר גב כלכלי, כדי להעז וללכת על תפריט של מאכלים לא מוכרים מן המזרח, שכולל טעמים שאינם סטנדרטיים ללשון הישראלית היום-יומית. העובדה כי המסעדה שוכנת באיזור של משרדים, ובונה עצמה על קהל עובדים שמחפשים את השיפוד בפיתה באחת בצהריים, גרמה ל"דרך המשי" לסטות מן המסע המופלא לתוככי המטבח האוריינטלי, ולנוע על אוטוסטרדת המיינסטרים. עם מנות פתיחה שכוללות מגוון רחב, אך חסר ייחוד של סלטים, חציל בטחינה ושלל שיפודים על הצלחת ופלזמות על הקירות ובשירותים, הופך הפחד של בעלי המקום, לנטוש את החומוס-צ'יפס-סלט לטובת הדרך הייחודית שלהם, לסוג של חרב פיפיות. שיפודייה ישראלית עכשווית נוסח "שיפודי התקווה" יש לנו מספיק. את מסע הטעמים הפרטי שלי בדרך המשי, אאלץ לחפש במקום אחר.

דרך המשי - שוהם 1, רמת גן. 03-7511833. א-ה: 12:00-24:00. מצאת השבת ועד חצות.
 

בדירוג שלנו: שני כובעים וחצי מתוך חמישה

 
עוד במדור - אוכלי חינם
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.