מלאים בצימוקים

 
צילום: יח``צ
 
עודכן 11:09 08/03/2009
אוכל נענע 10

אוזני המן במלית שקדים וצימוקים בתוספת מיץ לימון ותפוזים באדיבות שמרית גולדברג, ל"קיצ'נאייד אקססוריז"

 
 
 
 
 

החומרים לבצק:

3 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר
200 גר' חמאה
2 חלמונים
1/3 כוס מיץ תפוזים
1 כפית מיץ לימון
1 כפית גרידת תפוז

למלית:
200 גר' שקדים מולבנים טחונים דק
125 גר' חמאה
1/2 כוס סוכר
כף אבקת סוכר
3 ביצים מס' 2
כפית תמצית וניל
כפית ברנדי או ליקר שקדים
כפית גרידת לימון
קורט מלח
כף קמח
50 גר צימוקים בהירים

לזיגוג:
2 חלבונים
1/2 כוס סוכר
 

אופן ההכנה:

1.להכנת הבצק:
שמים במעבד מזון את הקמח, א.אפייה, חמאה וסוכר ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את שאר חומרים וממשיכים לעבד מעט עד שמתקבל כדור בצק חלק. מעבדים מעט בידיים ומעצבים לעיגול שטוח, עוטפים בנילון נצמד ושומרים במקרר כחצי שעה.

2.להכנת המלית:
מקציפים בקערת מיקסר עם וו גיטרה, חמאה סוכר, אבקת סוכר, גרידת לימון ומלח, עד שמתקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את השקדים וממשיכים להקציף. מוסיפים את הביצים זו אחר זו במהירות נמוכה ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את הקמח, הליקר והווניל ומערבלים מעט עד שהם נספגים בתערובת. מוסיפים את הצימוקים.

3.מחממים את התנור לחום בינוני, מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 3 ס"מ. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ- 8 ס"מ, שמים במרכז כל עיגול כפית מהמלית.
מרימים שני קצוות מנוגדים מהעיגול ומצמידים אותם היטב. מרימים גם את שולי העיגול שנשארו ומהדקים היטב, ממשיכים לסגור כך את כל העיגולים.

4. הזיגוג - שמים את החלבונים בקערה שטוחה וטורפים במטרפה ידנית עד שהם מלבינים. שמים בצלחת נפרדת את הסוכר, טובלים את חלקו העליון של כל משולש בצק בחלבון ואח"כ בסוכר. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהזיגוג כלפי מעלה ואופים עד להשחמה כ- 30 דק'.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.