פטה כבד עוף

 
 
עודכן 16:28 08/03/2009
אהרוני, ערוץ 10

אהרוני והשף איתי שקורופה מציעים, פטה כבד עוף עם אגסים מזוגגים בתוספת קוניאק ויין פורט

 
 
 
 
 

מצרכים:

500 גר' כבד עוף מנוקה מגידים ושומן
60 גר' חמאה
4 כפות קוניאק
500 גר' בצל פרוס
60 גר' חמאה
200 גרם חמאה
1 כף טימין
1 כוס יין פורט
1 כף סוכר
2 כפות חומץ פטל
מלח ופלפל שחור גרוס
 

הכנה:

- מנקים ומשחימים את הכבדים במעט חמאה, משלהבים אותם בקוניאק ומקררים. מפלפלים וממליחים.
 

מכינים ריבת בצל:

- שמים 60 גר' חמאה במחבת רחבה עם טימין ומאדים את הבצל 5 דקות.
- מוסיפים את הפורט, סוכר, חומץ, פטל ומבשלים עד לקבלת ריבה. מקררים לגמרי.
- טוחנים את הכבדים יחד עם ריבת הבצל במג'ימיקס ומוסיפים בפולסים 200 גר' חמאה.
- למרקם חלק. מוסיפים מלח ופלפל.
- מסננים דרך מסננת דקה.
- מכניסים לכלים אישיים, מצפים בחמאה מזוקקת ומקררים.
 
 

מכינים ריבת תפוחים:

3 כוסות יין אדום
2 עלי דפנה
סרט מקליפת לימון
מקל וניל חצוי
מעט פלפל שחור גרוס
שלושת רבעי כוס סוכר
4 אגסים חצויים לשניים
 

הכנה:

שמים בסיר סוכר, יין, עלי דפנה ופלפל שחור. מבשלים את האגסים רבע שעה בסירופ ומוציאים. מצמצמים מעט את הרוטב ומחזירים את האגסים לזיגוג בסירופ המצומצם. מוציאים מהמחבת.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.