בלינצ'ס פרג

 
הבלינצ`ס המחופש
הבלינצ`ס המחופש צילום: דניה וינר
 
עודכן 10:22 09/03/2009
ויולה גורן, קפה ``ויולה``, גבעתיים

בלינצ'ס עם טוויסט מיוחד לפורים, בתוספת פרג, תפוחי גרנד סמית' ופתי בר

 
 
 
 
 
הפרג הוא חומר גלם בסיסי במסורת היהודית, ובנוסף המלית הכי אהובה על סבתא שלי ועלי, ובכלל, הלקוחות שלי מטורפים על כל דבר ממולא בפרג. לכן הוא אחד ממייצגי הטעם הישראלי. הכי חשוב לקנות את הפרג טחון על המקום. מה שנשאר מקפיאים לפעם הבאה.
 

חומרים ל-13-10 יחידות:

למלית:
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
50 גרם חמאה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
100 גרם (1 שקית) פרג טחון טרי
50 גרם (1/2 כוס) פירורי פתי בר
50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך קצוצים
1/2 תפוח עץ מסוג גרנד סמית מגורר על פומפייה גסה

לבלינצ’ס:
140 גרם (1 כוס) קמח
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
25 גרם (1/3 כוס) פרג
1/2 מקל וניל
1 ביצה
1 כף שמן
360-300 מ"ל (¼-1½1 כוסות) חלב

להגשה:
סילאן או דבש
 

אופן ההכנה:

- מכינים את המלית: מביאים לרתיחה חלב, חמאה וסוכר. כשרותח, מכבים את האש. מוסיפים פרג, פתי בר ואגוזים ומערבבים. אחרי שמתקרר מוסיפים תפוח עץ ומערבבים.
- מכינים את הבלינצ’ס: מערבבים קמח, סוכר, פרג ומקל וניל. מוסיפים ביצה, כף שמן וחלב ומערבבים היטב. אם נוצרים גושים, מעבירים דרך מסננת.
- מטגנים את הבלינצ’ס על מחבת טפלון משובחת.
- ממלאים כף תערובת לכל קרפ, מגלגלים לגלילה ומגישים יחד עם סילאן או דבש.
 

מקור המתכון: ויולה גורן, קפה "ויולה", גבעתיים | צילום: דניה ויינר | סגנון רותם ניר |

עוד כתבות במדור מתכונים לפורים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.