קלאסיקה מודרנית

 
טועמים ומתמכרים
טועמים ומתמכרים צילום: דניה וינר
 
עודכן 07:28 10/03/2009
שי לי ליפא אנג`ל, על השולחן

אוזני המן בטעם של פעם, במובן הטוב של המילה. עם ריבה ופריכות אלוהית

 
 
 
 
 

30 דקות הכנה. 20 דקות אפייה

חומרים ל-25 אוזני המן:
לבצק:
320 גרם (¼2 כוסות) קמח
200 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
1 כף ריבה חלקה

למלית:
2/3 כוס ריבה (או נוטלה או ממרח שוקולד, ממרח חרובים ועוד)

לקישוט:
אבקת סוכר
 

מכינים את הבצק:

מערבלים את כל החומרים בקערת מערבל עם וו גיטרה עד שמתקבל כדור בצק אחיד. אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- ממלאים ואופים: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ. מניחים כפית שטוחה של מלית במרכז כל עיגול, סוגרים לאוזן, מהדקים ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים 20-15 דקות, עד שהבצק מזהיב מעט. מצננים וזורים אבקת סוכר. מצננים ושומרים בכלי אטום עד שבוע.

בצק בתחפושת

מכינים אוזני המן מבצק שוקולד: מחליפים 1/4 כוס קמח ב-1/4 כוס קקאו.

חיים קלים

לא צריך לעבוד קשה ולהכין מלית, צריך רק לבחור את הממרח האהוב עליכם - ממרח חלבה או תמרים, חמאת בוטנים או ריבת חלב יעשו את העבודה מצוין.
 
עוד כתבות במדור מתכונים לפורים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.