חלה

 
 
עודכן 16:07 11/03/2009
אהרוני, ערוץ 10

החלום עומד להתגשם. אהרוני ואורי מ"לחמים" מלמדים את סודות הכנת החלה הביתית

 
 
 
 
 

להכנת 3 חלות ( או 2 ועוד 8 לחמניות)

1000 גר' קמח ללחם או קמח כללי (לנפות) ועוד מעט קמח לעבודה
50 גר' שמן איכותי (מזולה, חמניות) או חמאה.
2 ביצים (לטרוף ולהשאיר 1/2 ביצה למריחה)
500 גר' מים מהברז
100 גר' סוכר
25 גר' שמרים
15 גר' מלח
שומשום, פרג, קצח, סוכר לציפוי
 

אופן ההכנה:

לקערת המיקסר יוצקים את המים וממיסים בהם את השמרים. במידה ומשתמשים בשימרית מערבבים אותה עם הקמח. מוסיפים את הקמח והביצים ולשים במיקסר במהירות נמוכה. לאחר חצי דקת לישה מוסיפים את הסוכר, המלח והשמן. ממשיכים ללוש עוד 3 דקות במהירות נמוכה ועוד 4 דקות במהירות בינונית לקבלת בצק רך וגמיש. מוציאים את הבצק לשולחן העבודה ולשים ידנית 2- 3 דקות. מוציאים את הבצק מקערת הלישה ויוצרים כדור. מקמחים קלות ומניחים את הבצק כשהוא מכוסה לתפיחה של 40 דקות. משטחים את הבצק בעדינות בעזרת היד ליחידה מלבנית ומחלקים ל-3חלקים שווים (כ- 600 גרם יחידה). כל חלק אנו חותכים ל-3 רצועות שוות. מעגלים מעט כל רצועה, ומעצבים אותן למעיין סיגר ארוך. אותו אנו קולעים לצמה. מניחים את החלות במגש אפיה ומכסים במגבת מטבח ל30- 40 דקות או עד שהחלה תפוחה, אך לא שפוכה. בכל מקרה, יש לזכור את הכלל: תמיד עדיף מעט פחות מאשר יותר מידי. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מורחים כל חלה בביצה טרופה עם קורט מלח ומעט מים, ומפזרים מעל ציפוי. אופים כ- 25 דקות עד לקבלת גוון זהוב. מצננים על רשת.

בחורף ניתן ואף רצוי, כמו במאפיות מקצועיות, להוסיף 10-20% שמרים על הכמות המצוינת. ניתן לגוון ולהוסיף לבצק מעט הל טחון, או צימוקים ואגוזים.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.