לחמניות גזר

 
 
עודכן 16:07 11/03/2009
אהרוני, ערוץ 10

קשה לעמוד בפיתוי - לחמניות בתוספת גזר מגורר גס וגרעיני חמנייה, טעימות להפליא וקלות להכנה

 
 
 
 
 

החומרים להכנת 20 לחמניות:

500 גר' קמח חיטה לבן מנופה (כ - 3 כוסות)
20 גר' שמרים לחים טריים
40 גר' חמאה (5 כפות)
250 גר' מים (1/5 1 כוסות)
10 גר' מלח ( 1/2 כף)
50 גר' סוכר חום בהיר (4 כפות)

200 גזר מגורר גס
100 גרעיני חמנייה
2 יח' ביצה
 

כלים:

מיקסר או מעבד מזון עם וו לישה (אפשר גם ללא, ואז מתלכלכים מעט יותר)
משקל או כוס מדידה
מטרפה ידנית או מזלג
תנור, 2 מגשי אפייה, 2 ניירות אפייה
מברשת למריחת הביצה
סכין קטנה משוננת
 

אופן ההכנה:

1. שוקלים ומודדים את כל החומרים.
2. שמים בקערה קטנה את המלח והסוכר, יוצקים מעליהם 1/5 כוס מים, ומניחים ל 5- 10 דקות עד שרוב המלח והסוכר מתמוססים.
3. מניחים את השמרים בקערת המיקסר ויוצקים עליהם כ-1/5 כוס מים. מערבבים קלות בעזרת מטרפה.
4. יוצקים את שארית המים לקערת המיקסר ואח"כ את הקמח המנופה.
5. מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה, ומיד בתחילת הלישה מוסיפים את המלח, הסוכר והשמן.
6. לשים את הבצק, סה"כ כ -5 דקות במהירות נמוכה, ו -7 דקות במהירת גבוהה לקבלת בצק רך וגמיש.
7. מוציאים מקערת המיקסר ומעבירים למשטח מקומח. יוצרים כדור ומניחים מכוסה במגבת כ- 25 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את ניפחו.
8. מערבבים את הגזר/הגרעינים והביצה בצורה של קציצה עם שפכטל ושמים חתיכות שוות על מגש האפייה.
9. מכסים במגבת המטבח את הלחמניות, ומניחים ל -40 דקות.
10. מחממים את התנור ל - 180 מעלות, מורחים בביצה טרופה. חורצים בעזרת הסכין 2 חריצים לא עמוקים במיוחד ואופים כ - 15 דקות.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.