לחמניות שוקולד

 
 
עודכן 15:58 11/03/2009
אהרוני, ערוץ 10

באותו האופן בו מכינים את לחמניות הגזר, אהרוני מלמד כיצד להכין את לחמניות השוקולד, רק בשינוי קל במצרכים ובאופן ההכנה

 
 
 
 
 

החומרים להכנת 20 לחמניות:

500 גר' קמח חיטה לבן מנופה (כ - 3 כוסות)
20 גר' שמרים לחים טריים
40 גר' חמאה (5 כפות)
250 גר' מים (1/5 1 כוסות)
10 גר' מלח ( 1/2 כף)
50 גר' סוכר חום בהיר (4 כפות)

170 גר' שוקולד מריר קצוץ גס (רצוי מסוג מעולה)
1 יחידה ביצה טרופה למריחה וזיגוג
 

כלים:

מיקסר או מעבד מזון עם וו לישה ( ואפשר גם ללא, ואז מתלכלכים מעט יותר)
משקל או כוס מדידה
מטרפה ידנית או מזלג
תנור, 2 מגשי אפייה, 2 ניירות אפייה
מברשת למריחת הביצה
סכין קטנה משוננת
 

אופן ההכנה:

1. שוקלים ומודדים את כל החומרים.
2. שמים בקערה קטנה את המלח והסוכר, יוצקים מעליהם 1/5 כוס מים, ומניחים ל 5- 10 דקות עד שרוב המלח והסוכר מתמוססים.
3. מניחים את השמרים בקערת המיקסר ויוצקים עליהם כ-1/5 כוס מים. מערבבים קלות בעזרת מטרפה.
4. יוצקים את שארית המים לקערת המיקסר ואח"כ את הקמח המנופה.
5. מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה, ומיד בתחילת הלישה מוסיפים את המלח, הסוכר והשמן.
6. לשים את הבצק סה"כ כ -5 דקות במהירות נמוכה, ו -7 דקות במהירת גבוהה לקבלת בצק רך וגמיש.
7. חוזרים למהירות נמוכה ומוסיפים את כל השוקולד הקצוץ עד שהוא מתערבב באופן אחיד.
8. מוציאים מקערת המיקסר ומעבירים למשטח מקומח יוצרים כדור ומניחים מכוסה במגבת כ- 25 דקות או עד שהבצק כמעט מכפיל את ניפחו.
9. מחלקים את הבצק ל 20 יחידות שוות (50 גר') ומכדררים ללחמניות קטנות ועגולות אותן מניחים
במרווח על 2 מגשי האפייה עם הנייר
10. מכסים במגבת המטבח את הלחמניות, ומניחים ל - 40 דקות.
11. מחממים את התנור ל - 180 מעלות, מורחים בביצה טרופה. חורצים בעזרת הסכין 2 חריצים לא עמוקים במיוחד ואופים כ 15 דקות.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.