קציצות עוף

 
 
עודכן 10:19 12/03/2009
אהרוני, ערוץ 10

קציצות מיוחדות לסוף השבוע ממולאות כרובית, פיסטוקים ורוטב לימון

 
 
 
 
 

מצרכים:

700 גרם חזה עוף טחון
בצל סגול קצוץ דק
1 כרובית מפורקת לפרחים
3 שיני שום כתושות
3 עלי מרווה קצוצים דק
2 ביצים
מלח, פלפל
אגוז מוסקט
חצי כוס פיסטוקים קצוצים
חצי כוס פטרוזיליה
פירורי לחם

לרוטב האפונה:

3 בצלי שאלוט קצוצים
4 כפות שמן זית
1 כף אורגנו טרי
3 כוסות אפונה
מלח, פלפל שחור גרוס
שליש כוס מרק עוף צח
3 כפות נענע קצוצה
 

הכנה:

- מבשלים את הכרובית במעט מים כעשר דקות. מועכים אותה, מערבבים עם שאר החומרים ומקררים מעט.
- צרים מהתערובת קציצות שטוחות, טובלים בפירורי לחם ומטגנים בשמן זית עד להזהבה יפה.

מכינים את רוטב הקציצות:

- שמים את השמן במחבת וכשהוא חם, מטגנים בו את הבצלים והאורגנו כשתי דקות.
- מוסיפים, מלח ופלפל ומטגנים דקה.
- מוסיפים את המרק הצח, מערבבים שתי דקות.
- מוסיפים פנימה את הנענע הקצוצה. מביאים לרתיחה, מכניסים פנימה את הקציצות ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה. כשהתבשיל מוכן, מוציאים ומניחים על צלחת הגשה.
- מכניסים את האפונה לרוטב הקציצות שנותר בסיר, מבשלים שתי דקות קצרות ומוסיפים לקציצות.
- מעבירים לצלחת הגשה, מגישים עם אורז לבן ופטרוזיליה קצוצה מעל.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.