פילה לוקוס ושרימפס

 
 
עודכן 14:31 16/03/2009
אהרוני, ערוץ 10

מנה מעט מורכבת, אך טעימה להפליא: פילה לוקוס ושרימפס צרובים, על מצע פטוצ'יני הדרים ובזיליקום

 
 
 
 
 

מצרכים:

4 פילה לוקוס יפים, כ-180 גרם, עם העור
12 שרימפס גדולים, קלופים
מעט חמאה
שמן זית

לרוטב:

2 כוסות ציר דגים
3- 4 כוכבי אניס
60 גרם חמאה
מלח, פלפל שחור גרוס
חבילה פטוצ'יני

לשמן הדרים:

6 כפות שמן זית
כף קליפת לימון מגורדת
כף קליפת תפוז מגורדת
חצי כפית כמון
8 עלי בזיליקום חתוכים לרצועות דקות
עלי בזיליקום שלמים
 

הכנה:

- שמים בסיר קטן את ציר הדגים, כוכבי האניס ומערבבים פנימה את החמאה עד לקבלת רוטב סמיך.
- מחממים את שמן הזית עם קליפות ההדרים והכמון.
- שמים במחבת מעט חמאה ושמן זית. ממליחים ומפלפלים את פילה הלוקוס וצורבים במחבת מכל הצדדים. מעבירים את הדגים לתבנית חסינת חום ושמים בתנור לכמה דקות, עד שהדג עשוי.
- מבשלים את הפטוצ'יני במים, מסננים ומקפיצים במעט חמאה.
- צורבים את השרימפס על מחבת חמה.
 

מסדרים את המנה:

- מגלגלים את הפטוצ'יני סביב מזלג דו-שיני ומניחים במרכז צלחת. מערבבים אל שמן ההדרים את עלי הבזיליקום הפרוסים, ויוצקים מעט על הפסטה. מניחים על הפסטה את הדג, עליו את השרימפס.
- יוצקים מסביב את הציר המצומצם, מטפטפים על הכל מעט משמן ההדרים ומניחים מעל עלי בזיליקום טריים.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.