אורז פרסי אפוי

 
 
עודכן 10:03 19/03/2009
אהרוני, ערוץ 10

אורז פרסי מיוחד לשבת, אפוי בתנור, פריך, בשילוב צימוקים, גרגירי כמון וגרידת תפוז

 
 
 
 
 

מצרכים:

3 כוסות אורז בסמטי שטוף
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
2 כוסות יוגורט
4 ביצים
4 כוסות צימוקים
חצי כפית זעפרן מושרה במים או כורכום
2 כפות קליפת תפוז מגורדת
60 גר' חמאה
1 כף גרגירי כמון שלמים
מלח
פלפל שחור גרוס
 

הכנה:

- טורפים בקערה את היוגורט, ביצים, זעפרן, צימוקים, וקליפת תפוז.
- מבשלים את האורז כעשר דקות בסיר גדול עם הרבה מי מלח. מסננים ושוטפים במי ברז.
- שמים את החמאה במחבת ומטגנים את השום, בצל וכמון כשלוש דקות.
- מערבבים את האורז, תערובת הבצל ותערובת היוגורט.
- שמים את האורז בכלי זכוכית מעוגל, מרוח בחמאה, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך שעה וחצי.
 
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.