עוגיות שומשום

 
 
עודכן 09:37 19/03/2009
רות אוליבר, על השולחן

מתחשק לכם מתוק לשבת? מתכון מיוחד של עוגיות עם טעם עז של שומשום. התוצאה, 90 שומשומיות שתרצו לשים בצנצנת ולנצור לנצח נצחים

 
 
 
 
 

חומרים ל-90 עוגיות:

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 גרם (1 כוס) סוכר
2 ביצים
500 גרם (½3 כוסות + כף) קמח
1 שקית אבקת אפייה
150 גרם (1 כוס) שומשום
50 גרם (1/2 כוס) קוקוס
2 שקיות סוכר וניל
5 טיפות מי זהר

לציפוי:
1 חלבון
סוכר או קוקוס
 

הכנה:

- מקציפים חמאה עם סוכר וביצים כ-5 דקות במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד לקבלת בצק נעים. מחלקים ל-4 ומעצבים 4 גלילים בקוטר 2 ס”מ. מקפיאים לשעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
- מורחים את הגלילים בחלבון ומגלגלים בסוכר או בקוקוס. פורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ ומסדרים את העוגיות בתבנית.
- אופים כ-14 דקות, או עד שהעוגיות רק מתחילות להזהיב. מצננים ושומרים בצנצנת אטומה.
 
עוד כתבות במדור מתכונים לעוגות ועוגיות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.